Dålig uppslutning på Första maj i Pajala

PAJALA: Ett hundratal demonstranter slöt upp i Första maj-tåget i Pajala som arrangerades av (S) och (V). Huvudtalare för socialdemokraterna var före detta finansministern Pär Nuder som valde att fokusera på det egna partiets ideologi.

– Vi måste hitta tillbaka till våra egna värderingar efter höstens katastrofval, säger Nuder till HB.

Birger Lahti (V) var missnöjd med antalet deltagare och tror att det kalla vädret kan ligga bakom den dåliga uppslutningen.
– Jag har inte räknat men det var dåligt med folk. När jag var yngre behövde man bara gå ut på bron så hämtade en buss upp demonstranterna en efter en. Bara vänstern hade säkert 200 personer i tåget då, säger Lahti till HB.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
3 kommentarer om “Dålig uppslutning på Första maj i Pajala
 1. Flashback skriver:

  Kalla vädret?… Nä, inse att Norrbotten är inte så rött mera och det är inte en dag för tidigt!

 2. Stig Aspholme skriver:

  Flashback har fått en blackout 🙂

 3. Teknikern skriver:

  Jag som fd. ung pajalabo kan förstå varför ingen går med i demonstrationståget… Frågan alla ungdomar ställer sig själva är ”varför?”.
  Finns inget i denna demonstration som säger att ungdomar ska vara deltagande, de har ju inget med det att göra! Men Birger Lahti kanske inte syftar på ungdomarna, utan unga arbetare. Jag själv deltog inte i demonstrationståget och Stig Aspholme kan susa vidare i nattmössan för Flashback har rätt. ”Ger man inte något till folket, får man inget tillbaka” 😉