De får Övertorneå kommuns stipendier

ÖVERTORNEÅ:  Kultur- och fritidsnämnden i Övertorneå har vid sitt senaste sammanträde utsett årets stipendiater. Som tidigare år är det fyra stipendier som delas ut.

Kulturstipendium vuxen går till Bengt Enbuske som genom sina kortfilmer från Övertorneåbygden och resereportage från olika världsdelar genomfört ett folkbildningsarbete  utöver det vanliga, står att läsa i motiveringen.

Kulturstipendium ungdom går till journalisten Ida Brännström. Om henne sägs att hon i sitt arbete på Meän Ratio på ett skickligt och entusiastiskt sätt tagit upp och synliggjort en ungdomlig synvinkel av den tornedalska kulturen.

Idrottsstipendiet har tilldelats basketspelaren Sofie Omark, med motiveringen att hon alltid är drivande och peppande och utgör en förebild för sina lagkamrater.

Idrottsledarstipendiet går till Magnus och Robert Brännvall som under många år verkat som ledare och tagit ett stort ansvar inom hockeyn i Övertorneå.

Idrottsstipendiet och kulturstipendium ungdom delas ut i samband med kommunfullmäktigesammanträdet den 15 december. Kulturstipendium vuxen och ungdomsledarstipendiet kommer att delas ut vid näringslivsgalan den 28 februari 2015.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “De får Övertorneå kommuns stipendier
  1. Mad Max skriver:

    Grattis till alla Er som fick ett stipendium.

  2. mamma skriver:

    Hur är det möjligt att Kultur- och fritidsnämnd delar ut idrottsledare stipendium åt ledaren som har, med sitt bemötande, fått barnen sluta idrott i Övertorneå?
    Samt t o m sitter själv i kultur- och fritidsnämnd?
    Rättvis och FairPlay i Övertorneå kommun!