Den årliga blomsterförsäljningen är igång

TORNEDALEN: Igår startade årets försäljning av majblomman. Över 80.000 barn i hela landet säljer majblommor fram till den första maj, intäkterna från försäljningen går till att motverka barnfattigdom i Sverige.

I Haparanda säljer omkring 110 skolelever majblommor i år. Seskarö, Karungi, Grankullen, Nikkala och Språkskolan är de skolor som har involverats i försäljningen, berättar Elisabeth Spolander Merefält från föreningen Lions.
Hon och Ulf Emanuelsson är ansvariga för majblomman i Haparanda och föreningen Lions har hållit i trådarna för majblomman sedan 2013.
– Sammanlagt sedan vi har tagit över så har vi kunnat ge 188.300 kronor till barnfamiljer i Haparanda, sedan 2013, berättar Elisabeth Spolander Merefält.
50.000 kronor har gått till skolorna som säljer och 50.000 har delats ut till de barn som säljer majblommor.
– Att sälja majblommor handlar ju om barn som hjälper andra barn och på så sätt får de som kanske inte har möjlighet att göra saker råd med det, säger Elisabeth Spolander Merefält.

Pengarna som samlas in från försäljningen används som ekonomiskt stöd till barn som lever i familjer med utsatt ekonomi. För att ansöka om att få ekonomiskt bistånd till något så kan man fylla i en ansökan via majblommans hemsida, där finns tydliga instruktioner om hur man går till väga. Om du har frågor om din ansökan kan du kontakta din lokala majblommeförening.

Publicerad i Haparanda, ÖSTRA NORRBOTTEN Taggar:
2 kommentarer om “Den årliga blomsterförsäljningen är igång
  1. Krister skriver:

    Barnarbete utan betalt

  2. från holmen skriver:

    Läste om incidenten med Den Hitresta Tiggaren från främmande Land som jagade iväg barnen som skulle sälja majblommor på Tiggarens inmutade plats utanför ICA butiken, incidenten skedde i mörkaste Småland ..Har det inträffat liknande händelser i Tex HPDA eller var det en isolerad händelse…Har också läst hur och till vad pengarna från Majblommeförsäljningen disponeras så nu är det färdigköpt!