Allmänheten kan tanka vid Pajalagruvan

KAUNISVAARA: Nu finns det möjlighet för allmänheten och kanske framförallt de boende vid Kaunisvaara gruvområde att tanka sina fordon närmare än vanligt.

–Det är fantastiskt. Då slipper jag släpa traktorbränsle i dunkar från Pajala, säger Eilert Lahti, traktorägare.

I förhandlingarna mellan Kaunis Iron och SKOOGS BRÄNSLE hade gruvan önskemål gällande placering av en dieselanläggning precis utanför grindarna in till gruvan och det är nu en verklighet. Anläggningen med diesel har två pumpar och öppet dygnet runt med kortbetalning.

– Det är guld värt för oss som bor i byarna i närheten av gruvan, hoppas man snart kan tanka bensin också, säger Anita Krutrök, Kaunisvaara.

 Kaunis Iron har en egen pump innanför grindarna vid själva dagbrottet på gruvområdet men ser anläggningen precis utanför grindarna som ett bra komplement och bra service till både medarbetare och allmänhet.

– Det känns mycket bra att vi som stor aktör på området kan vara med och bidra till att ortsbefolkningen får närmare att tanka, säger Glenn Nilsson, gruvchef Kaunis Iron.

Publicerad i Pajala Taggar:
3 kommentarer om “Allmänheten kan tanka vid Pajalagruvan
  1. snickarn skriver:

    Dom kan väl öppna en livsmedelsbutik också.

  2. realist skriver:

    Ja där ser man. Kanske blir att dom öppnar affären me. Kaunis växer, skolan öppnar. Mm kanske blir bra de där med gruvan 🙂

  3. enkel matematik skriver:

    centraliseringen kommer å slå hårt ned på detta de är inte sossarnas politik å låta små samhällen å växa