Dieseltank stulen från Värmeverket

Staketet har raserats och en 10 kubikmeter stor tank med diesel har stulits från Värmeverket i Haparanda. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Staketet har raserats och en 10 kubikmeter stor tank med diesel har stulits från Värmeverket i Haparanda. Tanken ni ser till vänster i bild är en likadan som den stulna, men dock något större. 
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Natten mot fredag har Haparanda Värmeverk utsatts för stöld och godset utgörs av en så kallad farmartank som rymmer 10 kubikmeter diesel. Exakt hur mycket diesel den stulna tanken innehåller är dock oklart. 

Värmeverkets dieseltankar förvaras på inhägnat område och för att komma åt tanken så har staketet raserats helt och hållet. Troligtvis har farmartanken fraktats iväg med någon form av lastbil eftersom att storleken som tanken uppgår till kräver förflyttning med kranbil. ”Det är inte något som man bara lastar på ett personbilssläp”, säger polisen.

Under fredagsförmiddagen fanns ännu inte någon misstänkt gärningsperson. En brottsplatsundersökning för att säkra spår pågår just nu på platsen.

Publicerad i Svenska
4 kommentarer om “Dieseltank stulen från Värmeverket
 1. från holmen skriver:

  Någon form av Lastbil…ja så här blir det när drivmedel blir så dyrt att oärliga människor kan tjäna pengar på att sälja det vidare..Ungefär som med kopparplåt på höga kyrktak där företagsamma individer monterar ner det och säljer. Nåväl det behövs mer väktare i det här landet som håller på att omformas till nåt annat…

 2. Village idiot skriver:

  Tjuvarna blir bara fräckare och fräckare. Helt sanslöst att dom har slagit till på en sån öppen plats utan att någon har sett det. Men som ”från holmen” redan nämnde. Bränslepriserna ökar, då lär vi se liknande kupp i framtiden. Hoppas tjuvarna åker fast så fort som möjligt.

 3. rex skriver:

  Det måste ju finnas folk där i trakten som sett denna lastbil med tanken på flaket? Jobba på båda sidorna om älven i samarbete så får man fast dessa tjuvar, troligen inom branschen. Den som köper diesel svart är följaktligen delaktiga i ett tjuvsamhälle och ingenting annat!

 4. Rock skriver:

  Med dagen nya moral så kommer allt dyrt att bli stöldbegärligt, måste nog limma fast löständerna så inte de blir stulna.