Domstol river upp beslutet om närsjukvård

NORRBOTTEN: Förvaltningsrätten river upp landstingsstyrelsen beslut, att införa närsjukvård. Frågan måste nämligen avgöras i landstingsfullmäktige.

År 2012 fattade landstingsstyrelsen beslutet att införa närsjukvård i länet. Sjukvårdspartiet överklagade beslutet och begärde samtidigt ett verkställighetsförbud på beslutet.

Förvaltningsrätten meddelade dock i våras att rätten inte medger ett sådant förbud, varför arbetet med att genomföra den stora omorganisationen fortsatte.

Nu, den 2 oktober, kom Förvaltningsrättens dom, som innebär att landstinget måste ta ärendet vidare till landstingsfullmäktige för beslut, vilket kommer att ske redan den 16 oktober.

– Det är bra att ärenden kan prövas och det finns också möjlighet för landstinget att driva detta vidare till nästa instans som är Kammarrätten för att se om deras bedömning kan bli annorlunda. Om vi ska göra det har vi inte bestämt. Just nu är det fokus på att ordna det formella beslutet i fullmäktige, säger landstingsrådet Kent Ögren i ett pressmeddelande.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,