Dramatisk lägenhetsbrand i Pajala – fick ta ut en person med stege

PAJALA: Under söndagsförmiddagen startade en dramatisk brand i ett flerfamiljshus i centrala Pajala. Räddningstjänsten var snabbt på plats och på grund av rökutveckling i trapphuset fick man ta ner en person ur lägenheten ovanför, med stege.

– Ett tag såg det dramatiskt ut men vi är glada att ingen verkar ha ådragit sig svårare skador, säger räddningsledaren Berndt Holmström.

Det blev en dramatisk rökutveckling från branden i en lägenhet på nedre botten på Skolgatan i centrala Pajala.
Tydligt är att man tagit sig ut ur lägenheten och lämnat dörrar och altandörrar öppna vilket försvårade branden och rökutvecklingen, säger Christer Hurula, kundansvarig hos Pajalabostäder, som fanns på plats från ägarna för att lösa boendet för personer boendes i de rökskadade lägenheterna.

Tas ner med stegbil
Räddningstjänsten i Pajala fanns snabbt på plats och de gick in med rökdykare för att se att inga personer fanns kvar i lägenheten. Det blev än dock dramatiskt då en av personerna boendes ovanför lägenheten där branden startade, fick tas ner från med stegbil.

Ambulans till Hälsocentralen
Fyra boende i huset kördes med ambulans till Hälsocentralen i Pajala för att man där kunde ge behövande syrgas och kontrollera att de inte fått i sig giftig rök. Ambulanspersonalen som inte kan eller får berätta om sjukdomsläget, bekräftar att de kört boende till Hälsocentralen men enligt uppgifter till HB så såg de som kom ur huset vara vid förhållandevis god vigör och fick och fick snart lämna Hälsocentralen.

– Vi har sökt igenom hela huset och konstaterat att ingen är kvar i huset. Nu har vi lagt ut rökfläktar i trapphusen för att ventilera ut giftig rök och få en så rökfri miljö som möjligt, säger räddningsledaren Berndt Holmström.
I frågan om vad som startade branden, säger han:
– Vi vet inte, det var så utbränt så det blir en fråga för polisens tekniker, säger Berndt Holmström.
Polisen har spärrat av lägenheten och upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

 

Publicerad i Svenska
En kommentar om “Dramatisk lägenhetsbrand i Pajala – fick ta ut en person med stege
  1. Pipan skriver:

    Rökning och slarv med pipan.