Drar sig ur universitetsprojekt

HAPARANDA: Luleå tekniska universitet drar sig ur universitestprojekt vid Cape East.

Planerna om att kombinera spa-verksamhet med universitetscampus för studenter från tredje världen har avbrutits, skriver NSD.

Enligt förstudien är projektet inte genomförbart. Beslutet fattades efter studien samt efter samtal med parterna.

Det som planerades var mastersutbildningar för studerande från tredje världen, men även för folk som bor i regionen och landet.

Det uppges att parterna haft olika synsätt på utbildningarna.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
12 kommentarer om “Drar sig ur universitetsprojekt
 1. keke skriver:

  Varför går man ut stort om planerna om beslutet är inte säkert? Tråkig nyhet för Haparanda.

 2. Enok Nitti skriver:

  1, Kan det ha att göra med tidpunkten strax före valet?

 3. Åskådare skriver:

  Det hela var nog en taktisk manöver av Gunnel Simu för att visa att stan stöttar projektet. Att det sedan gick så här struntar man väl i. Lite typiskt S

 4. från holmen skriver:

  Rena rama Vinstlotten för HPDA…min åsikt!

 5. Nils-Christer skriver:

  Från holmen: på vilket sätt är det en vinstlott att en universitetsutbildning inte startar i stan?

 6. Manfred Mann skriver:

  Det lät för bra för att vara sant,från början !

 7. från holmen skriver:

  sett till kostnaderna för en redan skuldsatt kommun…med studenter/innevånare från Tredjevärlden så tenderar Socialens kostnader att skena…

 8. Nils-Christer skriver:

  Från Holmen: du måste ju skämta. Personligen tror jag masterstudenter skulle bidra mer till kommunen än de flesta. Inte riktigt obegåvade socialfall som skulle komma. Gissar att du är en rädd sverigedemokrat.

 9. Tuomas skriver:

  Men vad skriver du? Inte riktigt obegåvade socialfall som skulle komma. Var och vem är dom, tycker du? Är du en fördomsfull sverigedemokrat?

 10. Jens skriver:

  Herregud, Från Holmen: Den mest inskränkta kommentar jag läst (och ändå har jag surfat på flashback en del). Om inte de som läser en master skulle duga i utflyttningsbygden Haparanda, vilka gör det då? De som stått vid svarven på sågen och gått ”livets hårda skola kanske”? Kan satsa allt jag äger på att du röstade på SD också.

 11. Sixten Johansson skriver:

  Nils-Christer och Jens har rätt om masterstudenterna, men om alla som uttrycker sig okunnigt eller inskränkt alltid stämplas som SD-väljare gör man SD större och märkvärdigare än det är.
  När den här utbildningen nu inte blir av borde vi lobba för ett nytt slags Kunskapscentrum i Haparanda. Klar inriktning på Nordkalotten. LTU skulle säkra kvaliteten, men centret skulle vara oakademiskt: sammanställa, förädla, sälja bitar av den kunskap som redan finns, men aldrig hittar fram till användarna.

 12. Roland Juntti skriver:

  Sixten med flera
  Att satsa på att utbilda folk är det största framgångsreceptet vi i Tornedalen har, det insåg redan förra kommunalrådet Erik Norlin i Hedenäset för mer än 45 år sedan och se vad han lyckades med där ,det receptet skulle säkerligen fungera fortfarande i dag inte bara på Cape East utan även i Övertorneå om rätt man till att saluföra detta fanns .
  Tomma lokaler finns.
  Brist på lärare borde inte finnas med 25 miljoner arbetslösa i EU