Drömtåget körs i repris

Haparandabanan invigdes 2013. Norrbotniabanan är en felande länk. Foto: Örjan Pekka

NORRBOTTEN: Den 30 september kommer ”drömtåget” att rulla på järnvägen mellan Luleå-Boden-Kalix-Haparanda.

Norrbottenskommunerna och Regionala kollektivtrafikmyndigheten arbetar vidare för att förverkliga drömmen om att få till stånd pendeltågtrafik längs kusten, från Luleå till Uleåborg i Finland. Och precis som förra året kommer det nu att köras tre dubbelturer, under en dag, mellan de nämnda orterna.

Skillnaden i år är att det inte blir en gratisresa, utan Tågkompaniet har valt att ta en liten slant för en åktur (mellan 49 kronor och 99 kronor).

Kenneth Johansson, chef för regionala kollektivtrafikmyndigheten, uppger för Haparandabladet vad syftet med att köra ”drömtåget” under en dag är:

– Det är att påvisa möjligheten och effekten med ett tåg på fina Haparandabanan, så människor ser det positiva med en sådan här satsning. Det i kombination med att få fart på diskussionen om Botniska korridoren så vi framgent får en pendel mellan Luleå och Uleåborg, säger han.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
4 kommentarer om “Drömtåget körs i repris
 1. kisumisu skriver:

  Var ska man köpa dessa biljetter?

  Sökte på SJ och där hittade jag att det kostar 199kr enkel resa.

  Är dock roligt att dom gör det och hoppas det blir fullsatt och att SJ förstår nyttan med persontågen mellan denna sträcka!

 2. Justitia skriver:

  Haparanda, Kalix Boden,Luleå är väl ingen drömresa, snarare en halvmessyr. Drömtåget i Norrländska drömmar binder samman kustorterna Umeå Skellefteå, Luleå, Kalix och Happis. Väldigt få vill till Boden

 3. tuff_tuff skriver:

  http://www.tagkompaniet.se finns biljetterna.

 4. Norrlänning skriver:

  Var hittar man köpstället för köp av biljetterna till årets drömtågresa? Dålig information för drömtåget. Bättre förra gången, då fanns en sida man bokade på.
  Jag vill boka 2 vuxna + 2 barn under 10 år Avresa från Boden kl 08.05 Återresa kl 20.00 från Haparanda. Vad blir priset?