Dubbelt upp av drogpåverkade bilförare

KALIX: Vid klockan niotiden på tisdagsmorgonen stoppade polisen en bilförare i Kalix som vid kontroll genererade misstanke om att vara påverkad av narkotika, därmed blev han sedermera misstänkt för drograttfylleri.

Det uppdagades i samband med kontrollen att mannen även saknade rätt till att köra bil och blev då även misstänkt för grov olovlig körning.

Mannen fick slutligen följa med polisen för provtagning samt förhör. Bilen togs i beslag enligt trafikbrottslagen.

Vid samma tidpunkt som ovanstående händelse avsåg polisen att stoppa ytterligare en bil vid trafikkontrollen. Den föraren stannade dock inte på polismans tecken.

Polisen fick inleda ett efterföljande och preja in bilisten i en snövall, färden innebar inte någon större dramatik och ingen person kom till skada.

Föraren, en man greps och är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, för att ej ha stannat på polismans tecken, grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott för eget bruk samt innehav.

Senare under tisdagen släpptes mannen på fri fot.

Publicerad i Svenska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.