Dubblar omsättningen efter storaffär

PAJALA: Bolaget Inission ab, som har ett dotterbolag kopplat till Pajala, nästan dubblerar sin omsättning efter att ha förvärvat Onrox Group, som tillverkar produkter innehållandes modern elektronik.

Enligt ett pressmeddelande kommer Inission genom förvärvet, som beskrivs som deras största affär någonsin, kunna erbjuda elektronikmarknaden ”större muskler, bredare kompetens och mer flexibilitet”.

– Av alla intressenter så tror jag att Inission är den klart mest lämpade, vi har ett gemensamt synsätt på många saker. Samarbetet har inför förvärvet fungerat klockrent och vi har dessutom haft kul när vi arbetat tillsammans. Jag är därför helt övertygad om att våra befintliga kunder kommer att se den nya ägaren som uteslutande positiv, säger Onrox Groups vd Börje Nilsson i ett pressmeddelande.

Onrox Group har dotterbolag i Malmö och Borås som precis som Inission är kontraktstillverkare inom elektronik.

– Med vår helt nya mönsterfabrik i Stockholm och möjligheten att skapa var sin slagkraftig enhet i Göteborg och Öresundsregionen blir Inission en spelare att räkna med i alla storstadsregionerna. Det är positivt för alla parter, inte minst för kunderna, säger Inissions koncernchef Fredrik Berghel.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,