Dyrare el när nätavgiften ökar kraftigt

TORNEDALEN: Elnätsavgifterna fortsätter att öka. 

Under 2016 ökade elnätsavgiften med 9,6 procent i Norrbotten. I genomsnitt ökade avgiften med 7,5 procent i riket.

Under de senaste fem åren har elnätsavgiften ökat med 25 procent. Under samma period har konsumentprisindex i princip varit oförändrat, enligt den årliga Nils Holgersson undersökningen.

I den totala elkostnaden för en fastighet ingår tre delar. Elhandel, elnät och skatter.

 

 

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Dyrare el när nätavgiften ökar kraftigt
  1. Kalle skriver:

    Kolla på hur Vattenfall har höjt abonnemangsavgift från 1/5 på en vanlig lägenhet (Enkeltariff E4). Från 3860:- till 4825:- alltså c:a 25%.

  2. tireb68 skriver:

    ju fler lågenergi lampor vi använder desto mer stiger de fasta kostnaderna 🙁

  3. Mad Max skriver:

    Självklart är det så att om vi sparar på el-energin dess dyrare blir de fasta kostnaderna. Rimmar illa med alla mått mätt. Var det inte spara energi vi skulle? Energibolagen och nätdistributionen skulle aldrig ha privatiserats. Oavsett hur vi vänder oss så är baken bakom. Men om vi drar ner byxorna så kommer den fram 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.