Efterlängtat vägarbete väcker ändå ilska

KUKKOLA/KARUNGI: Vägreparationen mellan Kukkola och Karungi längs riksväg 99 förorsakar skador på däck och punkteringar menar trafikanter. 

Trafikverket har kontaktats av flera upprörda resenärer som drabbats av punkteringar. Men från myndighetens sida tror man det beror på för höga hastigheter.

– Jag tror vägarbetet helt enkelt är för bra. Folk kör för fort och det skadar däcken, säger Sven Pettersson, ansvarig projektledare vid Trafikverket till HB.

Pirjo Esperi arbetar vid hemtjänsten i Karungi och gör i sitt arbete många bilresor. Hon välkomnar att vägarna rustas upp men håller inte med om att problemet är hastigheterna.

– Vi är försiktiga med bilarna, säger hon och fortsätter:

– Först fick jag punktering på min egen bil. Då bytte jag till sonens bil som också fick punka. Förra veckan fick vi punka fyra gånger på en och samma hemtjänstbil. Idag har vi bytt däck på två bilar.

Projektledare Sven Pettersson berättar att arbetet med att lägga asfalt inleds under vecka 27, alltså den första veckan i juli, och beräknas pågå i ungefär åtta arbetsdagar.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
6 kommentarer om “Efterlängtat vägarbete väcker ändå ilska
 1. Också drabbad skriver:

  Detta är typiskt Trafikverket. Skyller på att bilisterna håller för hög fart, på grund av att dom är så duktiga på att bygga vägar. Vilken planet lever Sven Pettersson på? Inte då här. Var själv drabbad för några år sedan, när vägen vid Ullatti reparerades. Fick två däck sönderskurna av vassa stenar. Försökte få ersättning, men hur skall det gå till, när det är trafikverkets jurister som beslutar. Dom är ju både försvarsadvokater och jury. Tragiskt.

 2. Mimmi skriver:

  Aldrig är då folk nöjda ! Är vägen dålig 🙁 Vägarbete dåligt 🙁 Skärp er, skratta åt elände 🙂

 3. p.r.s skriver:

  Stopp. Det körs för fort, igår kom en bil i säkert i 120km/tim. Han bara flina, hade man haft lite sämre bil, hade han fått lite tillbaka.

 4. Gruvis skriver:

  Jag har varit två år i Aitik och jobbat, kört med personbil efter truckvägarna där det ligger 5-50 material och inte en endaste punktering har jag fått. Det är hastigheten som är för hög, håller man 40 km/tim eller lägre så klarar man sig oftast.

 5. Jussi skriver:

  Visst finns det ju några förare som gillar att trycka på gasen även vid gruset! Men att alla skulle hålla för hög hastighet är bara strunt!

 6. Less på fartdårar skriver:

  Många kör för fort på denna sträcka, men definitivt inte alla. Jag bor nära vägarbetet och ser hur bilar antingen kryper fram eller idiotkör. Själv har jag klarat mej från punktering, men i stället fått stenskott i rutan av en person som framförde en avställd bil i vansinnesfart när man fick köra 50 km/h. Synd att han inte själv fick punktering.