Eftersatt underhåll av vattenledningar

PAJALA: Efter marknaden fanns bara någon ynka kubik vatten kvar och centralorten har därför belagts med bevattningsförbud.

Ledningarna som transporterar råvatten har varit igensatta. En extra plastledning för råvattnet har dragits för att snabbt lösa problemet.

Rune Blomster på Pajala kommuns tekniska enhet säger att ledningarna måste bytas ut.

– Jag vet ju att det är knapert för kommunen, nu prioriteras bostäder till de som flyttar in, säger Rune Blomster.

Bland annat har Korpilombolo och Tärendö besvärats av de gamla ledningarna. I jakt på läckor har vattnet fått stängas av nattetid.

På söndag väntas vattennivån vara på tillräcklig nivå för att låta bevattningsförbudet upphöra.

– Jag tror inte att det egentligen inneburit några problem för villaägarna, tror Rune Blomster. Det är nog inte så många som vattnar, sen kommer det väl regn också.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Eftersatt underhåll av vattenledningar
  1. Lasse skriver:

    Det är ingen bra reklam för kommunen. Man är den mest vatten förande kommunen i Europa. Hur går det med reklamen det är skamligt att inte vattenförsörjningen fungerar eller hur? Dålig planering eller som vanligt typiskt styrning av politiker som inte lyssnat på sina egna tekniska enheter. Verkligheten hinner alltid i kapp. En sann politiker börjar skylla på någon som hade makten tidigare, ja ni förstår säkert hur det fungerar. Ta lärdom av Fagersta där man vet hur man kan driva en kommun.