Ekfors koncession överlåts

ÖVERTORNEÅ: Energimarknadsinspektionen har godkänt överlåtelsen av nätkoncessionen från konkursboet Ekfors Kraft till Övertorneå Energi.

Enligt Energinyheter.se har konkursboet och företaget redogjort för den organisation som byggts upp för att kunna driva verksamheten på ett ändamålsenligt sätt enligt de regler som finns på elmarknaden.

Energimarknadsinspektionen har nu godkänt överlåtelsen. Detta innebär att nätverksamheten i området från och med nästa år kommer att drivas av Övertorneå Energi & Kommunikation ab och att kunderna då har elnätsavtal med detta bolag.

Namnet på bolaget blir Övertorneå Energi ab. På grund av att det fanns ett bolag i kommunen som hade liknande namn la man till kommunikation i namnet, men den delen kommer, enligt styrelseordföranden Rune Routovaara, att plockas bort i samband med bolagsstämman i februari.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
3 kommentarer om “Ekfors koncession överlåts
 1. Jan Björnfot skriver:

  Ja då får man se utvecklingen om det går till det bättre eller om samma soppa återskapas där Herrskapet Styr och Tjänstefolket betalar.
  Fast man skall ju inte ta F-N i båten före första bokslutet har visat de rätta siffrorna.

 2. Anders Bäckström skriver:

  Jag mår illa när jag läser om denna konfiskering/stöld!

 3. kruunukalle skriver:

  Näin se sosialismi käypii! Mutta tieten hyä ko saatta sähöt. Mutta huono hoito ette se poika ei viisastunnu aijoissa . Hyyää Joulua vain kaikile sinne jokivartheen !