Ekfors Krafts kunder erbjuds Pite Energi som ny elleverantör

ÖVERTORNEÅ/HAPARANDA: Pite Energi har accepterat tvångsförvaltarens erbjudande att bli ny anvisningsleverantör för Ekfors Krafts elkunder.

– Vi startar direkt den 1 april och kommer att ta kontakt med samtliga kunder, säger marknadschef Jörgen Hellsten vid Pite Energi, till Haparandabladet.

Enligt Hellsten har drygt 2.000 kunder i Övertorneå och norra delarna av Haparanda kommun fortfarande Ekfors Kraft som elleverantör.

– Vi ska hjälpa tvångsförvaltaren. Naturligtvis kan kunderna välja vem de vill som elleverantör, men vi hoppas att de väljer oss. Vi kommer att göra allt vi kan för att göra det enkelt för kunderna. De ska få känna trygghet och alla kunder ska på samma bemötande, säger Jörgen Hellsten.

Han säger också att personal kommer att finnas på plats i Övertorneå och Haparanda för att möta kunderna. För övrigt kommer kontakt att kunna hållas via telefon och webb.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Ekfors Krafts kunder erbjuds Pite Energi som ny elleverantör
 1. Äntligen skriver:

  Glädjebesked, hoppas vi får ordning och reda precis som övriga svenska medborgare. Jag tackar Piteenergi och hälsar dom välkomna till Övertorneå

 2. Medborgare skriver:

  Äntligen en seriös el-leverantör! Frågan är, vad vi gör med f.d. Ekfors faktura fordran, oskäliga från september till mars, som redan delvis är betalda till förvaltaren! Jag kommer att bestrida fakturan! Vad säger juridiken! Jag har svårt att betala till en skatte brottsling!!

 3. inflyttad skriver:

  Börjar det sina i kassan när det skickas ut så stora bluffakturor. Väntar att det kommer en också till helikopterbensin. Vissa delar är redan betalade till förvaltaren, det ska jag dra bort från bluffräkningen (det som står under linjeavgift).

 4. Positivt skriver:

  Säger detsamma – äntligen.
  En ny elleverantör har varit efterlängtat. Välkommen Pite Energi. Återstå att se om Ni som jag är vän av ordning och reda.

 5. Disa Ådemo skriver:

  Äntligen ett seriöst företag som tar hand om elleveranserna i vår bygd. Det har varit en svår tid för många elkunder. Nu kan vi se framåt tack vare Pite Energi övertagande. Det känns tryggt.

  Bra beslut!

 6. högspänning på elmarknad skriver:

  Spännande,hur många elfakturor kommer vi få nu då?