UPPDATERAD: Tryckpressen fixad – tidningar kunde distribueras

TORNEDALEN: Ett elektriskt fel i tryckpressen som trycker bland annat Haparandabladet på måndagskvällen vänta ställa till det med tidningsdistributionen.

Vid 22.40-tiden hade tryckarna inte lyckats att starta pressen och tidsplanen för när den kan startas är i skrivande stund oklar.

Enligt ordinarie tidsschema ska tryckpressen rulla sedan ett par timmar tillbaka vilket gör att tisdagens tidningar i vissa distrikt blir försenade medan det i andra distrikt kan betyda att tidningen distribueras först på onsdagen.

– Vi har en elektriker som arbetar med att lokalisera felet men i denna stund kan vi inte ange någon exakt tidsplan för när tryckpressen är igång, säger Lars Wahlberg, tryckerichef vid Norran i Skellefteå som är Haparandabladets tryckeri.

UPPDATERING ENL. LÄGET KL 23.15: Elektriker/reparatör lokaliserade felet och tryckpressen kunde starta. Transporten till distributionscentraler i Luleå, Malmfälten plus Tornedalen verkar fungera enligt plan, möjligen med någon mindre försening.

UPPDATERING ENLIGT LÄGET KL 06.00: I stort sett alla abonnenter och återförsäljare har fått sina tidningar. Elfelet kunde åtgärdas av skicklig personal men förseningen gjorde att de små marginalerna i distributionskedjan ansträngts.

UPPDATERING ENLIGT LÄGET 08.50: Ett antal posttidningar som har hamnat på villovägar bidrar med en dags försening i utdelningen. Bland annat påverkas byarna runt Övertorneå, Masugnsbyn, Lansjärv, Kainulaisjärvi, byarna runt Kiruna, Karesuando, Juoksengi, Hedenäset och Lappträsk av detta.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,