En företagslots ska hjälpa nyföretagare att utvecklas

HAPARANDA: Haparanda stad beslutade för en tid sedan att införa en företagslots som ska vara företagare tillhands och underlätta för dessa att driva sina företag  och få näringslivet att växa i Haparanda.

– Vi försöker förenkla för företagen så mycket det går. Att driva företag i Haparanda ska bli lättare än någonsin, säger Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh i ett pressmeddelande.
Under måndagen gick Haparanda stad ut med namn på företagslotsen som är Jan-Olof Sänkelä. Han kommer från en bakgrund som bland annat företagsrådgivare åt Almi företagspartner. De senaste åren har han drivit en egen konsultfirma med fokus på finansieringsfrågor och ägarskifte.
– Jag kommer att bland annat att hjälpa till med företagsutveckling och finansieringsfrågor. Målet är att hjälpa företag som vill växa. Rent konkret handlar om att vara ett stöd i olika processer, till exempel när det gäller att söka investeringsstöd. Det kommer att vara hands on, säger Haparanda stads nya företagslots Jan-Olof Sänkelä.
Företagslotsen kommer först och främst att erbjuda kostnadsfri rådgivning och service för de som driver och vill utveckla sitt företag. Arbetet inkluderar även uppsökande verksamhet i form av företagsbesök, skriver Haparanda stad i ett pressmeddelande.

 

Publicerad i Svenska