Enigt fullmäktige förkastade vänsterpartisten Simon Fors uttalanden

PAJALA: Fullmäktigeledamoten och landstingspolitikern Simon Fors (V) ångrar inte sina uttalanden på twitter om att ”samtliga moderater förtjänar bly”.  Men under fullmäktigemötet i Pajala under måndagen förkastades Fors uttalanden av samtliga partier.Simon Fors fick möjlighet att försvara sina hatiska uttalanden på twitter gällande högerpolitiker under mötet. Men de som hade förväntat sig en ursäkt blev besvikna.

– Jag känner starka känslor och stor vrede över sakernas tillstånd och det kommer jag aldrig be om ursäkt för. Men jag ångrar mig inte eftersom det är dumt men kommer att välja mina ord i framtiden.

De politiska gruppledarna samlades för att göra ett gemensamt uttalande som fördes fram av Birger Lahti (V).
– Det är helt oacceptabelt och vi tar bestämt avstånd från ett sådant språkbruk. Det är okloka och omogna ord och många som känner sig kränkta och rädda.

– Frågan diskuteras just nu inom partiet och partistyrelsen. I värsta fall kan han uteslutas.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
9 kommentarer om “Enigt fullmäktige förkastade vänsterpartisten Simon Fors uttalanden
 1. Fd-Bybo skriver:

  Herr Fors är nog bara en sann företrädare för sitt parti, och en värdig arvtagare till kamrater som Lenin och Stalin.

 2. Julle skriver:

  V representerar väljargrupper med begränsad utbildningsnivå.

 3. Fd-Bybo skriver:

  Och när han väl har avlivat alla som jobbat och slitit och samlat på sig något, och sedan slösat bort och/eller förstört allt, varifrån ska han då röva välfärd till sig och sina kamrater?

 4. realist skriver:

  Det är dax att pojken fors kliver åt sidan . Vi behöver inga negativa saker mer i Pajala. Vi behöver utveckla Pajala och då i positiv riktning

 5. Trippel J skriver:

  Hahaha. Det är lite kul med folk från dom yttre kanterna, sen om det är höger- eller vänsterkanterna. De har så fina tankar att de oftast kan ses som rena komikerna. Det tråkiga är att andra har röstat på dem.

 6. Stefan H Ericson skriver:

  Att ingen vågat polisanmäla hotet från Fors är märkligt. Men den gamla unkna röda filten ligger fortfarande över norrbotten. Det finns tyvärr ingen som är tillräckligt rakryggad att säga ifrån. Att de styrande i hans parti låter honom vara kvar är mycket märkligt. Om det varit omvänt så hade många anmälningar varit inskickade vid det här laget. Vänster partiet är fortfarande kommunister bara i annan förpackning.

 7. f.d pajalabo skriver:

  Ohly kallar sig inte kommunist, men är det.
  Fors ångrar sig inte men tänker välja sina ord – för att inte avslöja sina avsikter.
  En dold mikrofon skulle vara rena triumfvagnen för undersökande journalistik.

 8. P skriver:

  Typiskt vänsterplankton!

 9. Fd-Bybo skriver:

  Sv. till f.d. Pajalabo: Jag håller med, men det behövs inga dolda mikrofoner. Alla som vill veta vet redan. Kommunisternas relative rumsrenhet på senare tid är bara taktik, medan själen förblir oreformerad. Världshändelserna som t.ex. Stalins dödande av mångdubbelt fler än vad Hitler orkade med, Maos dogmatiska och onödiga svältdödande av miljoner och alla misslyckanden att skapa drägliga villkor för folk var än de kommit till makten borde vara bevis nog, men har tydligen missats helt.