Ensamkommande pojkar i Övertorneå upphör med matstrejken

ÖVERTORNEÅ: De ensamkommande pojkar som inte gått i skolan under några dagar och som även vägrat att äta för att sätta tryck på sina krav upphörde med aktionen på måndag eftermiddag.Arbetsmarknads- och integrationschefen vid Övertorneå kommun, Carina Ylipuranen, har de senaste dagarna haft fullt upp med att försöka påverka pojkarna att börja äta igen.

På måndag eftermiddag var målet nått och hon kunde meddela att pojkarna insett att de gör bäst i att ge upp. Aktionen var föranledd av att kommunstyrelsen beslutat om nya riktlinjer som innebär större krav på pojkarna.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
4 kommentarer om “Ensamkommande pojkar i Övertorneå upphör med matstrejken
 1. //CY skriver:

  Intressant information, vad kan det vara för ohemula krav som ställts på dessa småttingar? Utan att veta detta faller väl intresset lite för att ens fundera kring om riktlinjerna som borde vara offentlig handling är kränkande eller bara normala för vårt ”Svenska” samhälle.

  Jag som utflyttad Ötå bo följer gärna upp vad som händer i kommunen, gärna via denna sida som jag hoppas är opartisk i de flesta sammanhang. Men här gick jag på en nit.

 2. Instämmer med // CY skriver:

  I kommentarerna fr 1:a artikeln fanns det vanliga hat-brölet, alltså ej modererat. Underligt…
  Däremot ”försvinner” inlägg som både är konstruktiva och analytiska, ännu mer underligt.
  En mycket farlig brist på demokrati växer fram, ren censur. Varför?
  Från en som aldrig i min hemskaste fantasi skulle rösta SD. Var är kommentarerna fr 1:a artikeln??? Så, är detta borta om en stund? Ska ta upp detta på Newsmill.

 3. Huja skriver:

  Det var nog helt enkelt så att de små pojkarna blev hungriga, och då försvann kampviljan.

 4. Peter skriver:

  Finns det någon förening som tar emot begagnade barnkläder och leksaker till dessa småttingar? Har en hel del hela och fina barnkläder som mina 4 och 7 åriga pojkar har vuxit ur, även en hel del barnleksaker, barnböcker, sittvagn och mycket annat kan vi tänkas ge till dessa stackars ensamkommande barn.