Erbjuder provbad i Torneå

HAPARANDA: För ett par år sedan stängdes varmvattenbassängen i Haparanda. Nu erbjuder kommunen personer som är i behov av varmvattenträning att provbada i Torneå.

Trots kompakta protester, demonstrationer, namninsamlingar från handikappföreningar och övriga medborgare stängdes varmvattenbassängen på Klippan i december 2010.

Efter det har landstinget erbjudit kommun att man delar på driftkostnaden och öppnar den igen. Precis som man har gjort i Övertorneå. Men Haparanda vill lösa träningsbehovet på annat sätt, nämligen att hyra bassängen i Saarenvire i Torneå.

Under två dagar, tisdag och onsdag, kommer nu reumatiker, och andra Haparandabor som har behov av träning i varmvatten, möjlighet att kostnadsfritt prova bassängen i Torneå.

Föranmälan krävs dock eftersom endast åtta personer får plats i bassängen samtidigt.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
13 kommentarer om “Erbjuder provbad i Torneå
 1. Grattis skriver:

  Måste man kunna finska???

 2. Snart fd socialdemokrat! skriver:

  Locka med att prova bassängen kostnadsfritt i Torneå, vad är detta för svammel? Vi har egen bassäng på vårdcentralen. Hur tror sossarna att vi behåller folket i Haparanda, eller att få folket att flytta hit, när alla aktiviteter flyttas utomlands lite isänder. Verkar som det viktigaste är att få ”Kristallen” till vilket pris som helst!

 3. Kim skriver:

  Beslutet om torrläggning av varmvattenbassängen är ett ex på vad kommunen inte har råd med. Att hänvisa till Torneå och de medicinskt behövande till Kalix är skamligt. Extra skamligt efter (s) beslut om miljonrullning.
  Det behövs ett nytt parti som värnar om äldre och funktionshindrade med insikt och förståelse för deras vardag. (S) förtroende är förbrukat!

 4. Setter skriver:

  Mycket bra initiativ. Samutnyttja de resurser vi har så tjänar alla på det. Jag tycker också Haparandas beslutsfattare borde vara och provbada Torneås fina badhus, så vet de har att jämföra med när man beslutar om eventuell reparation av vårt gamla.

 5. Berg skriver:

  Håller fullständigt med att de alla offentliga resurser måste samutnyttjas över gränsen. Att inte göra det är ett vansinnigt slöseri av skattemedel. Varmvattenbassängen i Torneå har i alla tider fungerat bra för de finska behoven. Men tydligen märkligt nog inte för de svenska, ytterst märkligt. Tror inte ett skvatt på det.

 6. Nedmontering skriver:

  Haparanda håller mer och mer på att nedmonteras som en egen stad med olika egna funktioner och kommer troligtvis snart att ingå som en stadsdel i den stora staden Tornio. Redan idag är över 50% av Haparandas befolkning födda i Finland.

 7. Kim skriver:

  Fråga till sign. Berg
  Jag är en förespråkare för samarbete men av vilken anledning kan inte sossarna samarbeta med landstinget? Landstinget har lovat dela på kostnaden med kommunen. S-partiet har tyvärr tackat nej till erbjudandet.
  Jag håller med sign. Nedmontering

 8. Berg skriver:

  Varför skulle inte landstinget dela kostnaden med kommunen om bassängen i Torneå används? Sign. Kim kanske vet mer? Du är för samarbete och håller med sign. Nedmontering. Det går tyvärr inte ihop. Vad har födelseorten med samarbetet att göra? Alla människor är väl lika mycket värda oavsett var de är födda i världen. Sign. Nedmonterings uppfattning luktar verkligen illa.

 9. Kim skriver:

  Svar till sign. Berg.
  Oh, förlåt. Råka jag trampa på öm tå.
  Det vore klädsamt av dig att ta hänsyn till funktionshindrades behov av att få bada hemma i stan. Varför ska gruppen anvisas till ett annat land. Vi är väl fortfarande två länder. Låt funktionshindrade välja, antingen i Torneå eller hemma i stan.
  Nog måste du Berg hålla med om att det handlar om nedmontering när man tvungen att bada hos grannen i ett annat land. Är det inte ett fattigdomsbevis?

 10. Stefan H Ericson skriver:

  Här gäller inte det gamla ordstävet. ”gå inte över ån efter vatten”. Här går man till och med över älven för att få vatten.

 11. Petter-Nicklas skriver:

  Som jag har förstått det är den finska bassängen inte tillräckligt djup för tex vattengymnastik, vilket den svenska var.

 12. Upp eller ner?? skriver:

  Man får väl i framtiden använda poolen på Hotel taket i skrytbygget på gränsen.Det får väl ingå i kommunens hyra.

 13. Rasande Haparandabo skriver:

  Jag var på ett info möte om varmvattenbassängen som kommunen ordnade. Flera personer försökte säga till Sven Forsberg att den finska bassängen ej var lämplig pga att den är alldelens för grund.Sven Forsberg lyssnade ej trots den hätska stämmningen, men det är väl som vanligt att beslut redan tagits av kommunen om att vi ska använda den finska bassängen trots vilda protester.