Ett extra val kryper allt närmare

NORRBOTTEN: Om riksdagspartierna inte kan enas om en statsministerkandidat kan det bli extra val den 7 april.

Under torsdagen tog talman Andreas Norlén emot Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) för att få återrapporteringar om partiernas samtal i regeringsfrågan.

Efter mötet uppgav Norlén att han nu ser fram emot att träffa samtliga partiledare på måndag för att därefter kunna nominera en statsministerkandidat samma eftermiddag. Men han gör sig också beredd på att så inte blir fallet.

Under torsdagens eftermiddag tog han även emot Valmyndigheten för att få en rapport om praktiska förutsättningar för ett eventuellt extra val.

– Min förhoppning är att vi inom en snar framtid kommer att ha en ny regering på plats, men om partierna inte agerar på ett sätt som gör att en statsminister kan väljas, är det viktigt för mig att ha en beredskap för att kunna fastställa datum för ett extra val, säger talmannen i ett pressmeddelande.

Valmyndigheten har rapporterat att kortast möjliga förberedelsetid för att kunna genomföra ett extra val är två och en halv månad efter att en eventuell fjärde statsministeromröstning har genomförts.

Valmyndigheten rekommenderar att valdagen i så fall blir söndagen den 7 april 2019.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
26 kommentarer om “Ett extra val kryper allt närmare
 1. Snuskrossen skriver:

  Läste att till riksdagsvalet i Haparanda 2018 så röstar 25% på SD. En ökning med hela 11% från förra valet. Ca var fjärde Haparandabo är smarta mao. Utvecklingen går åt rätt håll

 2. Holmeros skriver:

  Ser fram emot ett extra val så att Sverigedemokraterna blir allt starkare och att Miljöpartiet och fjollpartiet Liberalerna blir historia. En eventuell regering med både Centern och Miljöpartiet blir dödsstöten för landsbygden. Sossarna konner ge upp sin ideologik helt bara Svetsarn Löven får vara statsminister, det verkar vara det viktigaste av allt. LO medlemmarna kommer mer och mer gå över till Sverigede3mokraterna och frmtiden kommer att få ett starkt höger konservativt block med M+KD och SD

 3. Lekstuga skriver:

  Lekstuga

 4. ll skriver:

  Tyvärr blir det nog inte nyval. S kommer överens med några av de borgerliga småpartierna och MP vilket leder till ännu mer massinvällning.

 5. AnnBritth Olofsson skriver:

  Tyvärr blir det nog inget omval. Tyvärr måste jag säga. C och L hoppar till S. Så blir det. Nu kavlar vi upp ärmarna och ser fram mot valet 2022. Kära sverigevänner…ge inte upp. Vi blir bara starkare och starkare. Ser även fram emot att se när Annie äter upp sin sko. Det har hon lovat. Eller är det som med allt annat politikerna säger…löften är till för att brytas…

 6. Holmeros skriver:

  Centern svek som väntat. Ännu mera invandring. En anhöriginvandrng som kostar skjortan. Det blir väl höjd pensionsålder till 70 år och sjukersättning kommer att vara ett minne blott för oss vanliga svenska skattebetalare.Snart kommer en liter bensin att kosta 20 kr litern. Landsbygden kommer att få lida med höjda energiskatter. Det kanske i framtiden beräknas som lyx att ha 20 grader inomhus på vintern. Sveriges framtid är dyster. Vi tvingas stå ut med sossarna och de övriga kommunistpartierna i minst fyra långa år till

 7. Jan-Erik skriver:

  Snuskrossen, visst är det så. Som grädde på moset är Haparanda den kommun i hela riket där Alternativ för Sverige (AfS) fick störst andel av rösterna. Haparanda är, med andra ord, Sveriges mest högerextrema kommun! Ska bli intressant att se om Haparanda lyckas försvara denna titel i det eventuella extravalet.

 8. statsmannen (s) skriver:

  tycker sd ska vara glada åt att de inte verkar bli nått extra val. för då skulle ni nazi minimeras till ett major Björklunds parti (6%). men jag har fortfarande hopp om ett extra val om säg 2 år,. för inte kan vi i (s) låta ”smile” Lööf ett parti med 8 % styra vårt land med hennes högerpolitik. och löven vår landsfader verkar tycker jag har lite för mycket gått centern.höger till mötes. men de kanske är bättre än alternativet lillemannens och extrem patrorskans politik. så man ska väl vara tillfreds i varje fall ett år framåt.

 9. Fakta skriver:

  Efter uppgörelsen med S och C, kommer nazipartiet att förintas! Och jag tror att S med exterm höger C politik, kommer S att finta bort deras krav! Om inte detta småparti med 8 % ger sig, kan S utlysa nyval!

 10. statsmannen (s) skriver:

  och den s.k 3-2.1 alliansen verkar inte acceptera valresultatet. fortfarande är 144 mer än 143 och han vill ändå bli vår landsfader. lillemannen med ena handen i höger kavaj ficka..kollar han på bilnycklarna eller på — ja vaddå? vad tror ni i extrem högern? telefon numret till åkesson i Thailand? vad vet jag!

 11. Fakta skriver:

  Att kalla V för ett extrem parti av borgare är obegrigligt! Att gemenföra förbättringar med höjda barnbidrag, fri läkarvård och läkemedel äldre, fria glasögon barn, höjda bidragsförskott, höjdja studiebidag, höjd sjukers, höjd a-kassa, sänkt skatt pensionärer, etc. etc. Vad är det extrema att utgämna inkomst klyfftorna i samhället?

 12. happisman skriver:

  Extravalet verkar nu inte bli av och det ska L, C och M vara glada över. Många av deras väljare hade nog då gått över till SD.

 13. Snuskrossen skriver:

  Fakta: håll dig till just FAKTA.. och spekulera inte. SD får 25% 2022! Och du kalla inte mig för nazi för det är straffbart.

 14. Ändamålet helgar medlen skriver:

  Vilket käbbel! Majoriteten av svenska folket sover djupt och har blivit hjärntvättat och grundlurat av antidemokratiska psykopater inom den svenska politiken! Bara det att ”frysa” ut div partier som t ex Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är inte demokrati, utan det är kriminellt maktfullkomligt gangster beteende! Sakta men säkert har Socialdemokraterna, centern, liberalerna osv normaliserat maktgalenskap och ickedemokratisk psykopat diktatur – ingen reagerar längre! Folket sväljer skiten!

 15. Gruvis skriver:

  Upp till bevis V och Jonas Sjöstedt att rösta NEJ till en arbetarfientlig regering. Rösterna finns hos oss om vi får något men vänstern har glömt arbetarna helt ,vars rösterna kom förut ifrån.

 16. ll skriver:

  Rösta nej V. Era väljare kräver det.

 17. Sarva skriver:

  Till statsmannen. Du verkar ha svårt att förstå att din Statsminister Löfven är bortröstad det var inte med 1 mandat läs och försök banka in i din skalle att sossarna är ett opålitligt kommunistiskt parti med rätt att göra allt för att få makten nu med hjälp av dina vänner L och C. Nä du vinttimies ta steget ut från vindan men ramla inte i trappan. Det är inte bra för någon att isolera sig. Många tar saken i egna händer och drar slutsatsen? Det kan komma att kosta dig att kalla folk för nazister vinttipojka,när det gäller politik är du så indoktrinerad av din närhet vinttipojka det är hemskt.

 18. Snuskrossen skriver:

  Håller helt med ”ändamålet helgar medlen” ”II” och ”Sarva”.

 19. Storpotäten skriver:

  Stefan Löfvén har sålt sin Socialdemokratiska själ till ”hin håle” i utbyte mot att HAN skall få ha fortsatt makt! Stefan Löfven fick sina ”judas penningar” av Centern och Liberalerna för att förråda Socialdemokratin och Socialdemokratins grundprinciper och ideal – allt för att få åtnjuta makten och härligheten som statsminister. Ljusglimten och strimman av hopp som uppenbarar sig är nu Vänsterpartiet där Jonas Sjöstedt likt messias nu kan frälsa oss från ondo genom att rösta bestämt NEJ till denna oheliga pakt.

 20. Alltid Hu(S)ses famn tids nog skall ni se skriver:

  Till Storpotäten
  Om du tror att V kommer att rösta emot har du fel, de har alltid rent historiskt levt om i början för att sedan sätta sig som en hund i husses famn. Tids nog även denna gång.
  Fattar inte budgeten är kristoffersson varför inte lika med nyval att leda denna budget är ju rena självmordet på S och V ?

 21. Umebo skriver:

  Extraval.

 22. enkel matematik skriver:

  Hahahahahah detta är så kul alla talar med kluvna tungor lövens är inte kluven den är tudelad säljer folket för att sitta i makten

 23. rex skriver:

  Det har visat sig att ju större antal invånare med låg utbildning och diffusa jobb i vårt land, protesterar sin situation och hopplöshet med diffusa åsikter utan en saklig politisk grund. Vad vill dessa anhängare för sin vardag. Inte som nu att bara fördöma andras program utan konkreta jämförelser!?

 24. enkel matematik skriver:

  politiker idag vill inte folket eller landet väl
  de är bara ute efter å berika sig själv å ingen annan

 25. Nasua skriver:

  rex: enkelt, Stalin eller Hitler ?

 26. IQ befriad V skriver:

  Tror verkligen V att man kan gå i allians med M och KD för att avsätta regeringen om Arbetsrätten och hyresregleringen kommer på tapeten, Nej ? Varför skulle M och KB ogilla dessa förslag.
  V hade en chans denna chans kommer aldrig igen baserat enbart på dessa två frågor. Vägen är stakad för S de kommer att genom driva förslagen och V framstår mer som en idiot som inte tog sin chans när de hade möjlighet.