Evgeny Krakov utmanar Bengt Niska

PAJALA: Evgeny Krakov (S), kultur- och utbildningsnämndens ordförande utmanar nu Bengt Niska (S) om kommunalrådsposten i Pajala. Ett mycket överraskande besked.

– Pajala behöver ett kraftfullt men samtidigt ödmjukt ledarskap. Jag tror att jag är rätt person, säger Krakov till Meänradio.

– Jag har funderat länge på saken. Men det som fick mig att bestämma mig var det förhållandet att Bengt Niska ju redan tidigare offrat sin tid och hälsa för att sanera kommunens ekonomi. Han har redan gjort tillräckligt och nu bör någon annan ställa upp och ta ett ansvar.

Utbyggnad av bredband i byarna är en av de första uppgifter som Evgeny Krakov vill ta itu med.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
27 kommentarer om “Evgeny Krakov utmanar Bengt Niska
 1. Chanslös skriver:

  Han har inte en chans?!

 2. Roger Vilhelmsson skriver:

  Jättebra alternativ till Bengt. Nu är det Win-Win läge för alla som bryr sig om Pajala Kommun.

 3. edelweiss skriver:

  Här är fler förslag på ummikaner som eventuellt är intresserade av att få hösta in kommunalrådsarvodet. Memet Kaplan, Per Gahrton, Åsa Romson, Bert Karrlsson.

 4. klurifax skriver:

  Dela Pajala kommun istället…..en del till Kiruna kommun och en del till Gällivare kommun. På detta sätt slipper ni ju trätan i kommunen. Folkmängden är ju redan så liten och befolkningen så gammal så kommunen kan ju bara inte överleva som egen kommun i alla fall.

 5. Bistro skriver:

  Perfekt, han har ryggrad och vågar driva igenom tuffa beslut. Ingen syltrygg! Han är den smartaste av politikerna och en av de få som har en riktig utbildning.

 6. realist skriver:

  Mm som sagt undrar hur det blivit om kommunen delas?.Skulle Kiruna respektive Gällivare va intresserad av att få byarna till sin ekonomi?. Nå vi hoppas att det blir bra efter nyår med någon bra person som nytt kommunalråd.

 7. iakttagare på Korpis mötet skriver:

  bredbandsutbyggnad i byarna? man ser hur mkt kamrat Krakow är insatt i byarna. Alla större byar har redan bredband. Kasta papper från scenen måste kamrat Krakow sluta med om du ska bli kommunalråd.

 8. p-bo skriver:

  Kan han ens stava till ödmjuk, snacka om arrogant. Och vad då utbildning
  kolla om det finns mögel i hörnen i skolmatsalarna.
  Nej, han är bränd i kommunen. Här ska varken härskarteknik eller pennalism förekomma.

 9. Anna skriver:

  Heja Evgeny! Det behövs ungt nytt fräscht blod som kommunalråd i Pajala och Evgeny är jätteduktig!

 10. Byfånen skriver:

  Vem skall rädda Pajala? Finns den personen? Kanske Pajala är ostyrbart.
  Finns det någon framtid för en bygd där få är beredda att se nyktert på läget. Tror inte att någon bryr sej om att se helheten. Tyvärr, snart är Pajala en tråkig historia.

 11. Korpisbosse skriver:

  Perfekt med E Krakow, han behövs som motvikt till alla sura, bittra, missförstådda, missgynnade, missunsamma människor i denna kommun. Både förstånd och utbildning, det är ett minimikrav.

 12. Pjäxan skriver:

  Krakov är bevisligen smart och högt skolad, men gräv inte ner ännu mer internetkablar. Kundunderlaget i byarna kan inte täcka kostnaderna trots statliga bidrag, det är nog bara Pajala som har hyfsat antal surfare.

 13. Också Kommunbo skriver:

  Om Evgeny blir kommunalråd nu, kommer S partiet inte att finnas vid valet 2018.En man som agerar som han gjorde i Korpis inför ca 200 medlemmar. Han är definitivt inte aktuell som k-råd.

 14. Osenka skriver:

  Det finns nog ingen i Pajala kommun med sådan kunskap som Niska, med den kunskap han besitter skulle nog ingen av det andra ha något att hämta i ett val med folkomröstning. Herre gud, Krakovs första uppgift skulle vara bredband till byarna! Ta istället vid där Niska slutade ang. mobilnätet eller vill du prata via skype. Det är väl ändock arbetstillfällen som är det viktigaste. Ungdomar flyttar, nysvenskarna drar, vad blir kvar? Jo, ett kommunhus med oförminskad antal anställda! Det går inte att höja kommunalskatten hur mycket som för att vissa ska få behålla lönen. Länge leve Bengt Niska!

 15. Laddning skriver:

  Tycker det blir bra med Krakow, vi måste ha ett råd som kan tala, skriva och tänka. Sen att det finns sura junis- och korpisbor, ni kan ju fortsätta att sura i all evighet om ni tror det hjälper. Jag trodde själv att det skulle bli en dark horse från västra kommundelen men det var kanske bara rykten han var kanske inte ens riktig sosse. Nå vi får väl se hur det slutar!

 16. edelweiss skriver:

  Kan inte socialdemokratin i Pajala hitta någon kosmopolitisk äventyrare en äkta carpet bagger som kommunalråd? Så svårt skall det väl inte vara?

 17. Boikotta pajala. skriver:

  Krakov till kommunalråd ja jisses .ok de är ju jul och då får man ju tro på tomten oxå.Ja om man vill fortsättningsvis ha en delad kommun och osämja ja då ska han bli kommunalråd. Men vill man ha en framtid i kommunen får de bli någon annan. Håller mera på P-O erikssons förslag.

 18. Funderare skriver:

  Jaaa! Äntligen någon som förmodligen är handlingskraftig och stänger skolorna på riktigt. Här behövs ingen som ska ena kommunen utan en person som har kraft att spara pengar.

 19. skrivare skriver:

  Helt fel man. Bort bort. Han har gjort totalt bort sig i denna kommun. Och ska absolut inte bli k-råd. Vakna för sjutton ni som röstar på honom. Han vill juh släcka ner alla byar

 20. Sture skriver:

  Vad är det för vits att bygga ut bredbandet när pajalasossarna vill att alla skall bo i Pajala och vill avbefolka småbyarna??? Vem ska använda det nätet?? Slöseri med pengar!

 21. Adolf skriver:

  Blir det Krakov med sin vänsterpolitiska inställning är det snart mörkt i byarna igen o inom kort också Pajala by. Både Jan L o Evgeny är förklädda kommunister. Om hela kommunen ska ha en chans att leva måste någon som ser människorna utanför centralorten som en resurs o inte börda kliva in. Det är dags för en kvinna eller 2.

 22. Janne skriver:

  Till ”realist”, norrmännen försökte ju ge en fjälltopp till Finland, pajalaborna kanske skulle må bättre av att tillhöra SF. Då får de alldeles säkert använda järnvägen till Kemi för malmtransporter.

 23. Gruvfogden skriver:

  Det är väl ändå ointressant vem som tar posten. Det är fortfarande samma politiker bakom. Soppan smakar lika illa fast du byter lock på grytan

 24. Också Kommunbo skriver:

  Hur kan Evgeny ens tänka på att bli kommunalråd. Som han har burit sig åt kan väl ingen rösta på honom.

 25. Sori skriver:

  Också kommunbo: Många bevisligen. Även jag.

 26. SN skriver:

  Bengt är nog den ende som hade kunnat återföra beslut och ansvar från tjänstemännen till politikerna. Tyvärr är Pajala styrt av dom som inte har det yttersta ansvaret och därmed ser till sitt eget bästa. Hoppas fullmäktige spolar alla kandidater frän S och väljer någon med nypor.

 27. Också Kommunbo skriver:

  Vänta och se!