Extra slant till behövande familjer i Haparanda från social fond

HAPARANDA: Behövande familjer i Haparanda fick ett extra tillskott i julkassan då kommunen hade utdelning från den sociala fonden.

– Det har känts härligt att kunna överraska många, säger handläggaren Vuokko Viitakangas på socialtjänsten till Haparandabladet.

Sociala samfonden tillhör socialtjänsten. Räntorna brukar delas ut till behövande familjer juletid. Under de senaste åren så har dock avkastningen varit så låg att det knappt funnits några pengar att dela ut. Vilket har medfört att kommunen istället sparat pengarna och haft utdelning vart tredje till fjärde år.
– I år var det bara kring 800 kronor, och då är det ingen idé att annonsera om pengarna. Får vi 50 ansökningar så räcker inte pengarna till någon, säger handläggaren Vuokko Viitakangas.
Istället för att dela ut julklappar till annonsörer så valde HB att skänka motsvarande summa, 15.000 kronor till socialtjänsten. Som fick fördela pengarna till barnfamiljer.
HB uppmanade även andra att göra likadant, vilket har lett till att ytterligare 3.000 kronor har kommit in från andra givare.
I början av veckan fick mellan 35 och 40 familjer dela på dessa 18.000 kronor.
Storleken på beloppen har varit olika beroende på hur många barn familjen har och hur gamla barnen är.
De familjer som har det mest knapert också har fått ett presentkort till något av stadens varuhus. Detta genom Lions, som årligen skänker presentkort för totalt 10.000 kronor.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Extra slant till behövande familjer i Haparanda från social fond
  1. Hjärtat skriver:

    Jätte bra initiativ HB! Hoppas andra företagare följer efter!

  2. Mad Max skriver:

    Mycket bra initiativ av HB. Hoppas att detta blir till en återkommande tradition. 😉