Fahlander i personlig konkurs

HAPARANDA: Entreprenören Mikael Fahlander, som planerade att bygga Barents Center i Haparanda, sätts i personlig konkurs.

P4 Norrbotten hänvisar till nyhetsbyrån Siren, som uppger att Fahlander har åkt på en skattesmäll och upptaxerats med 40 miljoner kronor.

”En granskning av Skatteverket visade att han försökt undvika skatt genom att låna ut pengar till sig själv via ett bolag i Luxemburg”, vilket uppges ha fastslagits både i förvaltningsrätten och i kammarrätten.

Mikael Fahlander har, enligt realtid.se, själv ansökt hos Stockholms tingsrätt om att försättas i personlig konkurs då han är på obestånd.

Redan år 2010 var Fahlander till Haparanda för att sondera möjliga investeringar. Han ville satsa mångmiljonbelopp på att bygga en multiarena vid gränsen – ett projekt som snart fick namnet Kristallen, och senare namnet Barents Center.

Men, som de flesta vet idag, blev det bara en grop.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
12 kommentarer om “Fahlander i personlig konkurs
 1. göra carlsson skriver:

  de var väntat

 2. Holmeros skriver:

  Upp som en sol ned som en pannkaka. Intressant att följa vad som kommer att hända med de rufflare som var hans närmaste medarbetare och med anknytning till Haparanda

 3. Fahlander vs Akelius skriver:

  Synd S inte valde Akelius istället han går nog inte i kk iaf!

 4. S-märkt skriver:

  Att ingen mer stryker med är en gåta, vem hjälpte honom till tronen ?
  Mygel och korruption är svaret och inget annat, röster fäller till smörgåsbordet.

 5. vänster-partist-nu f.d.lillemannen skriver:

  de finns personer som inte är anställnings bara. och då är enda alternativet och bli egenföretagare och att allt går ut på att fiffla och svindla så mycket som möjligt. men som tur är kommer verkligheten ikapp.

 6. Enok Nitti skriver:

  Glöm inte att Vänsterpartiet också röstade ja.

 7. Knapsu skriver:

  ”På obestånd”! Ha-ha-ha! Fahlander har nog en halv miljard undanstoppad i Luxemburg.

 8. från holmen skriver:

  om dom ärade läsarna googlar ”Miljonärer på välfärd” så borde ni kunna läsa mer om Haaparantas välgörare Fahlander…

 9. happisman skriver:

  Varje gång det går dåligt för Fahlander gör mig glad.

 10. Anders K Bäckström skriver:

  Oavsett kommer det inte att gå någon nöd på Fahlander, spel för galleriet. Om någon eventuellt hoppas att han blir utfattig, glöm det, han kan leva i lyx flera hundra år

 11. vänster-partist-nu f.d.lillemannen skriver:

  bäckis han kommer att ha kfm i hasorna hela livet ut i som du säger i 100 år. de är rättvisa. så länge han har en förstående partner oavsett kön så kan han väl leva med typ oxfile varje fredag e.m. hoppas han njuter av den!

 12. Arga Gubben på udden skriver:

  Stackars Fahlander han som gjort så mycket ” gott ” för vårt Haparanda. Kan inte kommunen ge honom ett bidrag, så att han slipper svälta