En blytung förlust för HT Bandy

Ilya Sysoev gjorde HT:s mål mot Falun och utsågs också till lagets bästa spelare. Foto: Stefan Engström

Ilya Sysoev gjorde HT:s mål mot Falun och utsågs också till lagets bästa spelare. Foto: Stefan Engström

FALUN: HT Bandy som är i stort poängbehov kammade noll även mot Falu BS som vann med 3-1 (2-0) på Lugnets IP i Falun.Första halvlek: Drabbningen kan börja. Första utvisningen i matchen kommer efter fem minuter när HT:s Jussi Hyry åker ut 10 minuter för sabotage. I 7:e minuten tar Falun ledningen när Emanuel Sundqvist gör 1-0 efter ett inspel och HT får inte bort bollen och är i uppförsbacke tidigt redan i den här matchen. Efter målet har HT ett friläge, men får inte in bollen.

Första kvarten är det Falun som för spelet som de ofta gör i matcherna. Missad hörna av HT i 18:e minuten. Nämnas bör att domaren på Lugnets IP är Ronny Andersson, Kalix.

Mitt i halvleken testar HT Bandy hemmamålvakten med ett skott som han tar. I 26:e minuten ökar Falun på till 2-0 och målskytt är Axel Jansson. HT får inte släppa iväg Falun om man ska ha chans. Efter 32 minuter får Falun sin första hörna i matchen. Hörnan blir misslyckad till glädje för gästerna från norr.

Tio minuter kvar till paus och Falun i tvåmålsledning. Faluns duktige målvakt Patrick Kaemmerlé räddar ett HT-skott och håller tätt. HT Bandy jobbar på för en reducering innan paus. Nästa mål i matchen om det är HT:s får vi sätta på viktighetskontot. En andra missad hörna av HT i den här täta matchen.

Klockan rullar på mot paus och med Falun i förarsätet i kraft av sin 2-0 ledning. Faluns målman får visa sig på styva linan och rädda målet från påhälsning.

Första halvlek är slut och Falun styr för det mesta spelet och HT kommer i kontringar med Antti Ekman och rysstrion Sysoev, Shirokov och Sadetskiy. Det unga Falunlaget kämpar på och HT får inte till det. Anfallen av HT blir för ensidiga och lätta att styra åt sidan.

Andra halvlek: är igång med var sin missad hörna under inledningsminuterna. Nu gäller det för HT att hitta botemedlet för att dyrka upp hemma låset.

En tredje missad hemmahörna. En fjärde missad HT-hörna. En välbehövlig reducering för HT när Ilya Sysoev åker igenom och sätter 2-1 (58 min) på passning från Antti Ekman.

Lukas Mårdberg gör 3-1 till Falun i 68:e minuten och minuten senare är det nära igen, men Pasi Hiekkanen klarar skottet.

Kvarten kvar och tiden börjar rinna ut för HT Bandy. Falu BS har kontroll på matchen och inte mycket talar för HT Bandy som har svårt att att komma till och skapa några vassa chanser. Hemmamålvakten räddar ett HT-försök 78 minuter in i matchen.

Nu vill det till ett snabbt mål för HT Bandy. HT tar timeout med dryga tio minuter kvar av matchen. Pasi Hiekkanen räddar sitt lag från mål. Återigen är det som att borta spöket har gett sig till känna för HT Bandy som verkar kamma noll den här helgen.

Missad hörna av HT, kanske sista chansen till att komma ifatt. Grovt matchstraff för HT:s Jukka Loukkola efter ett våldsamt slag. Matchen slut och en blytung förlust för HT Bandy.

Falu BS styrde spelet och fick HT som hade svårt att komma till, dit man ville.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
5 kommentarer om “En blytung förlust för HT Bandy
 1. Alexander skriver:

  HT vs HSKT nästa säsong.
  Tyvärr blir det nog derbyn i div 1

 2. krille skriver:

  HT kan lägga ner sin verksamhet eller spela i Finland. Sportenchefen där jobbar ju bara för att ha sitt jobb kvar.

 3. ABC skriver:

  HT Bandy projektet dog idag!!!!
  Tack för den fina tiden som var.
  Nu är det HSKT som gäller

 4. DEF skriver:

  Vinster mot Örebro hemma och Unik borta och HT spelar i superallsvenskan nästa säsong.

 5. Heja HSKT skriver:

  Att man underpresterat är det dock ingen tvekan om, men det kan fortfarande bli både kval och allsvenskt spel nästa säsong. 4 poäng i de kommande 2 matcherna är nog ett måste i så fall.