Falu BS och HT Bandy spelade oavgjort

FALUN: Idag står mycket på spel både för Falun och HT Bandy. Lagen delade på poängen i en match som slutade 2-2 (1-2), vilket var ganska rättvist enligt uppgift från Falun.

FÖRSTA HALVLEK: Matchen är igång. Böljande spel första sju minuter, inga direkta målchanser för något av lagen så långt. Första utvisningen (9:e min) på Lugnets IP drabbar Falun och Axel Jansson som får vila sig för fasthållning.

Hannu Mokko gör 0-1 (14:e min) på passning från brorsan Tuomas. Målet tillkom efter ett inspel och lite ”gröt” framför mål.

Efter halva första halvlek är det fortfarande böljande spel fram och tillbaka och få riktigt heta målchanser. Mitt i halvleken får Falun sin andra utvisning på tio minuter. Den här gången heter syndaren Oskar Jonsson och brottsrubriceringen är våldsamt slag.

Mika Lukkarila får en tia för sabotage. Falun får straff och det betyder 1-1 när matchen är inne på 26:e minuten. Målskytt Jesper Jacobsson. Med cirka tio minuter kvar av första halvlek kan ”expertkommentatorn” Totto Wahlberg på plats i Falun konstatera att det inte händer så mycket för något av lagen när det gäller målchanser.

Faluns David Forsell får 10 minuter för våldsamt slag i 37:e minuten. Kanske HT Bandy kan lirka in ett mål till innan paus.

Vi kan också rapportera att Kareby har tagit ledningen med 1-0 i damelitserien mot HT Bandy. Målet kom i 17:e minuten. Kareby kan öka på till 2-0 i 26:e minuten.

I herrmatchen kan Kimmo Nurkkala ge HT ledningen med sitt 1-2 mål på en retur strax innan pausvilan. Ett psykologiskt mål nu när det är paus. HT Bandy är snäppet bättre än Falun, även om det har varit mycket spel på mitten.

Kareby har ökat till 3-0 i slutet av första halvlek mot HT Dam. SM-guld aspiranterna har kopplat greppet på matchen.

ANDRA HALVLEK: I Falun är spelet igång igen och vi väntar oss 45 spännande minuter.

Straff för Falun efter några minuter när Arto Smeds håller fast en motståndare. Pasi Hiekkanen räddar straffen med ena benskyddet. Mål-Pasi har varit bra hittills och gjort några kvalificerade räddningar.

I dammatchen står det 4-0 i paus där HT hade chans att vara med målmässigt när man fick straff vid 2-0 läge. Kareby räddade den tama straffen och kunde kontra in 3-0 målet.

– Vi agerar lite tamt på mittplan, säger damtränaren Anders Strömbäck och tycker att siffrorna är lite för stora, även om man möter ett bra lag.

I 67:e minuten kan Falun kvittera till 2-2 efter en genomspelning och målskytten heter Michael Pettersson.

Matchen står och väger och nästa mål kan bli avgörande när det spelats 72 minuter.

Riina Ellonen har reducerat till 4-1 i dammatchen i början på andra halvlek och gett lite hopp för sitt lag.

I slutet av matchen i Falun drar en hemmaspelare på sig en tia för olämpligt uppträdande och HT har chansen att avgöra med en man mer.

Med cirka 20 minuter kvar har Olga Rodionova reducerat till 4-2 på straff i dammatchen.

HT Bandy hade en boll inne i mål i slutet, men dömdes bort för offside. Matchen slut och 2-2 i matchen mellan Falun och HT Bandy.

Bäst i bägge lagen var målvakterna Patrick Kaemmerle i Falun och Pasi Hiekkanen i HT Bandy.

Enligt uppgift från Lugnets IP var resultatet ganska rättvist.

Dammatchen vann Kareby med 5-3 (4-0) över HT Bandy.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
2 kommentarer om “Falu BS och HT Bandy spelade oavgjort
  1. bodiddely skriver:

    bra jobbat grabbar.ingen förlust o med i toppstriden fortfarande.

  2. Nisse skriver:

    Djäklar Stefan, vilken simultanförmåga ! Två matcher samtidigt, imponerande….