Fängelsestraffen för bröder i Haparanda står fast

HAPARANDA: Två bröder i Haparanda dömdes i februari till fängelse i tre år respektive tre år och två månader. Hovrätten har nu beslutat att inte ändra den överklagade domen.

Det var den 10 december 2012 som de båda bröderna, 24 år och 27 år, rånade en barndomskamrat i Haparanda. Bröderna uppges ha riktat en pistol mot målsägaren, viftat med en hammare, skallat honom i ansiktet, knuffat honom och så vidare.

Den yngre brodern fälldes även för narkotikabrott, brott mot knivlagen, vapenbrott i två fall, samt skyddande av brottsling – brott som handlar om att han har mottagit och gömt pistolen som Esa Rano dödades med.

De dömdes vidare att solidariskt betala ett skadestånd på 36.000 kronor jämte ränta till målsägaren.

Bröderna överklagade domen till hovrätten, som nu har gjort samma bedömning som tingsrätten.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
9 kommentarer om “Fängelsestraffen för bröder i Haparanda står fast
 1. Nicke skriver:

  Lugna gator ett tag till då i Haparanda 🙂

 2. Invånare i kommunen skriver:

  På tiden att dessa två får skaka lite galler.

 3. staffan skriver:

  Väldigt lågt straff!

 4. siv skriver:

  sant att straffet är alldeles för lågt, men bättre än ingenting.

 5. extra skriver:

  Här bör samhället skydda sina medborgare från element som dessa, de behöver avancerad hjälp annars så kommer bara brottens grovhet att eskalera och fler att utsättas för grymheter. Håll dom borta från samhället genom vård då de inte klarar av att leva med de regler samhället har.

 6. Nicke skriver:

  Funderade på en sak, varför publiceras inte namn på bröderna när dom fått straffet från hovrätten? Eller är till och med media rädd för dom?

 7. Örjan Pekka skriver:

  Hej signaturen Nicke,
  Namnpublicering eller inte är alltid en fråga om avvägning mellan allmänhetens rätt och intresse av att veta och den publiceringsskada det kan vålla, dels för de dömda men också för de närstående.

  I det här fallet är de brott som bröderna dömts för inte av den grad att namnpublicering kan bedömas vara befogat. Lite förenklat kan man säga att gränsen för namnpublicering går vid morddom.
  Mvh
  Örjan Pekka
  Haparandabladet/HBwebben.se

 8. Nicke skriver:

  Tack för svar, Örjan Pekka 🙂 då hänger jag med 🙂

 9. Frallan skriver:

  Så stillsamt det är i stan… Skönt! Många har känt sån otrygghet i denna stad när de varit och härjat runt. Men de borde fått ett högre straff, tycker man. Men ett tag håller de sig borta.