Får inte kontakt med misstänkt

HAPARANDA: Förundersökningen angående det inbrott som inträffade i slutet på december mot en tobaksbutik i Haparanda pågår ännu. De misstänkta är en ungdom i 15-årsåldern samt en man i 30-årsåldern och vardera person är misstänkta för delaktighet i inbrott, försök till stöld samt våld mot tjänsteman, efter att polisen angripits med tillhygge. 

Fförundersökningen står dock i stiltje just nu. 

– Inget beslut är fattat, och det borde gå snabbare. Det ska gå så fort som möjligt när det handlar om en så här ung person, säger Frida Larsson, som företräder pojken i 15-årsåldern. 

Åklagaren Rickard Finnberg uppger också att ungdomsärenden ska prioriteras och bör utredas så snabbt som möjligt. 
– Men det har dragit ut på tiden för att en av de misstänkta inte har gått att nå, men vi försöker att få tag i honom, säger Rickard Finnberg.
Det är den äldre av de misstänka som enligt åklagaren är okontaktbar. Rickard Finnberg berättar att han för kontinuerlig dialog med polisen för att försöka redovisa ärendet så skyndsamt som möjligt. 
– Jag har kontakt varje vecka med polisen om det har framkommit något nytt. Annars får vi vidta andra åtgärder, och om vi inte lyckas nå honom så får vi i alla fall försöka avklara den unge mannens del. 
Hur går ni till väga för att försöka nå honom?
– Det vill jag inte berätta, säger Rickard Finnberg. 

Publicerad i Svenska
En kommentar om “Får inte kontakt med misstänkt
  1. Putte skriver:

    Har man rent mjöl i påsen pratar man med polisen. Har man ett brott på sitt samvete undviker man polisen. Det är ju fakta, vi alla vet det.