Färre arbetslösa i länet

TORNEDALEN: Arbetslösheten i Norrbottens län fortsätter att minska, enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

Under september månad var 8.160 personer i åldrarna 16-64 inskrivna som arbetslösa vid Arbetsförmedlingen i länet – knappt 80 färre än samma månad året innan.

Arbetslösheten ligger nu på 6,6 procent i Norrbotten och 7,4 procent i resten av riket, där arbetslösheten också minskade med 0,1 procentenheter.

– Glädjande är att trenden att fler från etableringen får arbete fortsätter. I september fick 13 fler inom etableringen ett arbete jämfört med september i fjol. Det visar att de nyanlända har både kunskap och kompetens som arbetsgivarna i Norrbotten behöver, säger Daniel Nilsson, arbetsförmedlingschef i Luleå Boden, i ett pressmeddelande.

Länets lägsta arbetslöshet finns i Kiruna med 4,5 procent och de högsta i Haparanda med 11,3 procent. Lägst andel arbetslösa ungdomar finns i Gällivare med 5,2 procent och den högsta i Övertorneå med 22,3 procent.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Färre arbetslösa i länet
  1. TrAMS till ingen nytta ! skriver:

    AF Pumpar ju in en massa arbetslösa på skogsstyrelsen, extrajobb samt samhall, detta är orsaken. Allt är tidernas bluff och båg och kostar ofantliga skattekronor medan den arbetslöse bara förnedras och utmobbas till rena svältlöner helt utan framtidstro och utveckling. Bättre och ge pengarna direkt till arbetslösa än att kasta bort miljoner till ingen som helst nytta, bara göder oseriösa arbetsgivare. H0ade säkert sparat 80% på miljarderna helt utan förnedring.

  2. Idoten skriver:

    För en del är det är det kul och värt ett riktigt smile. Sover man är det riktigt kul. Börsen är ännu roligare om man har något att fylla sedan tidigare, lycka åt alla bär enl programmet !