Färre arbetslösa i länet

TORNEDALEN:  Arbetslösheten i Norrbottens län fortsätter att minska. I februari var 9.360 personer inskrivna som arbetslösa, vilket är 360 färre än förra året.

Enligt statistik från Arbetsförmedlingen ligger arbetslösheten i länet på 7,4 procent jämfört med samma tid för ett år sedan då den var 0,3 procentenheter högre. Snittet i riket ligger på 7,8 procent. Den högsta arbetslösheten i Norrbotten finns i Haparanda med 15,4 procent och den lägsta i Arjeplog med 2,8 procent.

Av de inskrivna arbetslösa var drygt 3.800 kvinnor, 3.950 i februari i fjol, och 5.560 män, 5.770 i fjol.

– Nedgången är tydlig bland de inrikes födda. Där ligger arbetslösheten på 5,5 procent i dag. Bland de utrikes födda är arbetslösheten däremot 22,8 procent, och det är en liten ökning jämfört med i fjol. Men glädjande är att antalet arbetslösa ungdomar fortsätter att minska kraftigt, säger Daniel Nilsson, arbetsförmedlingschef i Luleå/Boden, i ett pressmeddelande.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
5 kommentarer om “Färre arbetslösa i länet
 1. System skriver:

  360 personer med praktikplats och ersättning från arbetsförmedlingen m.a.o

 2. Inga riktiga jobb skriver:

  Arbetslösheten sjunker för att man pumpar in rekordmycket folk i åtgärder via AF såsom skogsvårdsstyrelsen mfl. Aldrig har jag sett så många deltagare på min ort hos dem som idag, de vet inte vad de skall göra på dagarna ? Vidare pumpar man in en massa folk i annat svammel via AF såsom vuxendagis samhall och annan idioti. Att arbetslösheten sjunker är bara ett tomt statistik spel med konstlat trAMS via AF.

 3. trAMS !! skriver:

  Håller mwd !!
  Att arbetslöshet sjunker är tomt trAMS och inget annat !
  Allt är bara låtsas jobb som man gömmer undan arbetslösa och inget annat !

 4. Camp Rad skriver:

  Håller inte med! Kolla in lediga platser på af: sidor. 389 lediga platser i Östra Norrbotten. Jag tror att folk har det för bra med a-kassa, dom söker inte jobben aktivt. Vad tror du?

 5. Futurum casus skriver:

  Jag tycker det är lite tragiska nyheter. Det är inte stadigvarande arbeten. Fortfarande(Anno 2017) får funktionshindrade stryka på foten och hamnar i fattigdomsfällor.