Färre klarar teoriprovet

TORNEDALEN: År 2010 godkändes fler än hälften av alla teoriprov, men siffror från Trafikverket visar att andel godkända prov har sjunkit successivt sedan dess, det skriver Sveriges Radio.
På mottagningen i Luleå som handlägger prov från Haparanda, Övertorneå och Pajala godkändes 2010 64,5 procent av kvinnorna och 55,5 procent av männen. Sen januari i år har 52,64 % av kvinnorna klarat kunskapsprovet medan bara 43,39 procent av männen har lyckats få godkänt.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala Taggar: , ,
3 kommentarer om “Färre klarar teoriprovet
  1. Peter M skriver:

    Kan det bero på att det ingår i sverigepaketet att man ska ha körkort oavsett om man klarar av språket eller ej?

  2. Gnirko skriver:

    Sverigepaketet verkar vara meningslöst, har både sett och hört att elever som går på gränsskolan årskurs 8-9 kör bil på kvällarna så körkort verkar inte vara så viktigt numera.

  3. från holmen skriver:

    Alltså man kan köra körkortslöst tills man blir haffad…sen finns det en grupp som kan fortsätta dom påstår sig ha körkort från nåt annat land men tappat/glömt/eller kvar i hemlandet…Elaka tungor säger att det finns så kallade körkortsmålvakter som åker runt och ”tar” körkort i annans namn till och med…Men för övrigt så speglar väl avklarade teoriprov den dalande kunskapskurvan i vår skola..