Fem fast för narkotika på tre dygn

HAPARANDA: Inom loppet av tre dygn, tisdag till och med torsdag denna vecka har fem personer på olika platser i centrala Haparanda gjort sig misstänka för ringa narkotikabrott, eget bruk. Tre av dessa personer framförde motorfordon och därav har de också gjort sig misstänka för drograttfylleri.
– Att vi har påträffat så här många personer på den här korta tiden visar på hur mycket narkotika det verkar finnas, säger Staffan Staalback, förundersökningsledare vid polisen.
I januari detta år skrevs medborgarlöfte för 2017 mellan lokalpolisområde östra Norrbotten och Haparanda stad, i medborgarlöftet tas droger upp som en problembild vilket polisen och kommunen kontinuerligt ska arbeta mot.
– När vi väl lägger in lite resurser på den här typen av brott då syns ju vilket resultat vi får på ganska kort tid. Många av dem färdas ju ute i trafiken, säger Staffan Staalback.

Unga personer

Samtliga fem misstänkta personer är män. Den första, är född 1998 och stoppades i tisdags vid 19-tiden när denne körde ett fordon.
Nästan ett dygn senare på onsdagen vid 18-tiden stoppades ett fordon som framfördes av en man född 1995. Polisen stoppade sedan ytterligare ett fordon vid 19.40-tiden som framfördes av en man född 1998.
Resterande två män är enbart misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk. Den ena, född 1991 greps på onsdagen vid 22.40-tiden, den andra är född 1978 och greps strax efter midnatt mot torsdagen.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Fem fast för narkotika på tre dygn
  1. En som undrar skriver:

    ”Alla” vet att det på fredagar pågår försäljning av diverse varor, utanför Gränsskolan. Varför parkerar inte polisen där och stör dom?