Fick äntligen elfakturan men från fel bolag

ÖVERTORNEÅ: Som Haparandabladet redogjort för i ett tidigt skede är anledningen till att väg- och gatubelysningen inte tänts att Övertorneå kommun inte fått elfakturan Ekfors Kraft för 2010. Häromdagen kom den men från ett nytt bolag som Mikael Styrman startat.Kommunalrådet Roland Kemppainen (S) konstaterar att beloppet, 2,4 miljoner kronor, är korrekt. Däremot har han frågat konkursförvaltare Hans Andersson och tvångsförvaltaren av Ekfors Krafts anläggningar Johan Gullesjö, om råd angående betalningen. Det nya bolaget heter Tornedalsnät ab. Rådet som Kemppainen fått är att avvakta med betalningen till dagens edgångssammanträde vid tingsrätten i Haparanda då även den frågan kommer att behandlas.

– Jag hoppas att det reder ut sig snart, men risken är att det kan bli långdraget. Vi vill ju inget annat än att det ska bli ljust. Om vi får klartecken och får klarhet i vart vi ska betala så har Mikael Styrman lovat att det ska lysa inom ett par dagar. Vi har pengar i budgeten och summan är okej, säger Roland Kemppainen.
För övrigt kräver Styrman på fakturan kontant betalning och kritiserar skarpt det nationella bankväsendet som han hävdar inte har några förpliktelser och med nuvarande finansinspektion inte heller belastas med någon offentlig tillsyn.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
3 kommentarer om “Fick äntligen elfakturan men från fel bolag
 1. Jan björnfot skriver:

  Vakna Övertorneå kommunledning!
  Är det inte färdigtrixat från MS sida.
  Kontant betalning???
  Jo, för att slippa betala till fodringsägarna.

 2. Medborgare skriver:

  Min fundering är, hur kan MS köpa över Ekfors bolagen till hans nya s.k. bullvan bolag med målvakter kallad Tornedalens Nät !
  Hans bolag är ju under tvångsförvaltning!?

 3. tpk skriver:

  Råd till Ötå Kommun! Betala absolut inte MS faktura, för det är rent bluff och bedrägeri!! Hellre går jag i mörker, för det är det värt!!