Fick plånboken stulen i affären

HAPARANDA: I torsdags slog en eller flera ficktjuvar till mot en kvinna i övre medelåldern på Ica maxi. Kvinnans plånbok blev stulen.

Det var vid klockan 11-tiden på torsdagsförmiddagen som stölden ägde rum.
– Jag hade väskan i vagnen som jag alltid har, med dragkedjan stängd, berättar kvinnan.
När hon skulle lägga grönsaker i vagnen upptäckte hon att väskan var öppen.
– Antagligen har någon öppnat väskan och tagit plånboken därifrån under den tid som jag vägde grönsakerna.
I den stulna plånboken fanns kontanter i två valutor, cirka 300 kronor samt 100 euro. Betalkorten spärrades inom kort efter upptäckten.
– Personen eller personerna hade försökt att ta ut pengar på mitt kort, men de visste naturligtvis inte koden och då blev det spärrat på en gång. Så när jag ringde till spärrcentralen så sa de att de redan hade spärrat alla mina kort, berättar kvinnan.
Efter att hon fått klart för sig att bankomatkortet var spärrat så gick hon till OKQ8 och spärrade kortet som hon har där.
– Jag har polisanmält det, och jag har hunnit vara till banken också. Allt gick väldigt fort, jag gick till affären vid klockan 11 och när klockan var ett så var jag redan hemma och då var allt spärrat, det var tur att jag upptäckte det på en gång så att det inte hann gå så lång tid. Så nu kan de inte göra något, säger kvinnan.
Svårt att lösa
Liknande stölder där kunder blir av med sin plånbok eller väska inträffar ett par gånger varje år.
– Jag tycker ändå att vi har det ganska lugnt och relativt få incidenter med tanke på hur mycket folk som vi har här, säger Frans Nordlund, tillförordnad Icahandlare.
Dessvärre hör fickstölder till kategorin svårlösta fall.
– Det verkar inte lätt att lösa de här fallen alla gånger olyckligtvis. Vi har ju kameraövervakning men inte så att det täcker upp hela butiken, utan bara på de mest utsatta ytorna, säger Frans Nordlund.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Fick plånboken stulen i affären
  1. Sherlock skriver:

    Blir lätt att lösa det här fallet… ICA Maxi har ju övervakningskameror inne i butiken så tjuven bör finnas med i övervakningsfilmen.

  2. kisumisu skriver:

    Jo och har man försökt ta ut kontanter så bör personen ha fastnat på bild där.

  3. happisman skriver:

    Det är alltid svårt att lösa när det inte prioriteras, tyvärr. Samtidigt vet jag att resurserna är begränsade.