Filmpool Nord i nytt samarbete med Kay Pollak

TORNEDALEN: Filmpool Nord som drivs som ett aktiebolag och ägs av tolv kommuner i Norrbotten och landstinget samproducerar Kay Pollaks Så ock på jorden. Filmen, som är en fortsättning på Så som i himmelen, spelas även den in i länet.

– Det är klart att vi ska vara med nu när fortsättningen spelas in. Redan nu innan inspelningen har börjat märker vi hur föreningar, företag och körer i länet involverar sig i filmen. Hela filmen kommer att spelas in här med många regionala filmarbetare och en stor andel av filmens budget kommer att förbrukas i Norrbotten, säger Per-Erik Svensson, ansvarig för långfilm och tv-drama vid Filmpool Nord.

Så ock på jorden är en fristående fortsättning på publik- och kritikersuccén Så som i himmelen från 2004. Filmen sågs av 1.434.198 biobesökare i Sverige och såldes till över 40 länder.

Manuset beskrivs som en livsbejakande berättelse om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor. I Så ock på jorden (manus Carin Pollak och Kay Pollak) får biopubliken möta människorna i Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, dött och lämnat dem. Kvar står också hans livs kärlek Lena, som väntar hans barn.

I rollerna: Frida Hallgren, Niklas Falk, Lennart Jähkel, André Sjöberg och flera nya skådespelare. All musik till filmen skrivs av multimusikern Ale Möller.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,