Finland inför tillfälligt gränskontroller

Från fredag 13 juli kl. 12 återinför Finland tillfälligt gränskontroller. Gränskontrollerna pågår fram till tisdag den 17 juli kl. 12.

Gränskontrollerna införs som ett led i säkerhetsarrangemangen kring måndagens möte mellan USAs president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors. Gränskontrollerna ska säkerställa att alla som reser in eller ut från Finland uppfyller de lagstadgade villkoren för inresa eller vistelse i landet.

Gränskontrollerna betyder inte att man ska ha med andra resedokument än normalt. Den enda förändringen är att varje resenär ska förbereda sig på att gräns- och utlänningskontroller kan genomföras även vid de inre gränserna.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.