Firar 70-årsdag med rejält lönepåslag

Roger Akelius. Foto: Eva Spiik

Roger Akelius. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: Finansmannen Roger Akelius ger på sin 70-årsdag, den 16 april, samtliga femhundra anställda på Akelius ett lönepåslag med hela 20 procent.
– Detta är en present på min födelsedag. Det kostar femtio miljoner kronor extra per år. Naturligtvis berömmer vi anställda kontinuerligt, men att visa uppskattning är bättre, skriver han i mejl till Haparandabladet.

Orsaken till den generösa lönehöjningen uppges vara att bolagen går bättre än väntat.

Akelius är Sveriges största privata bostadsföretag. Och enligt den egna hemsida har Akelius detta år 49.000 lägenheter, med ett marknadsvärde på 57 miljarder.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
6 kommentarer om “Firar 70-årsdag med rejält lönepåslag
 1. Bra skriver:

  Mycket fint initiativ av dig Roger, jag hade önskat att kommunen antagit ditt förslag istället för Fahlanders, då vet vi att bygget hade genomförts..

 2. Tuomas skriver:

  Varför tar Bladet upp det här? Är det något man ska beundra? Tänk efter; Akelius är inte värd en enda rad i någon tidning.

 3. Manfred Mann skriver:

  Man häpnar,är det möjligen kommande försäljning av Cape East hotelldel som hägrar?

 4. Hyresgäst i Haparanda skriver:

  Vad fantastiskt roligt att höra att du belönar din personal, men du skulle kunna visa uppskattning mot dina hyresgäster också – utan oss hade du inte behövt anställd personal.
  Några förslag från mig: 1. Vi kan få en hyresfri månad per år. 2. Vi kan överta surfplattorna du köpte som inte kommer till användning. 3. Akelius fastigheter AB ger tillstånd till automatisk dörröppnare för att underlätta för äldre personer med rollator, för att de ska kunna bo kvar fastän kroppen blir utsliten & försämras. Du borde kunna relatera till det, du har ju inte heller så länge kvar.
  Grattis på din 70-års dag

 5. en annan hyrestgäst skriver:

  Grattis Roger..:)

 6. Hyresgäst skriver:

  Grattis Roger. Vilken klippa 🙂