Fjärde raka förlusten för Asplöven

Ny kalldusch för AHC under söndagseftermiddagen. Foto: Lasse Stenman

HUDDINGE: Starka hemmalaget HIK gjorde processen kort med AHC i hockeyns Alletta under den sena söndagseftermiddagen. 6-2 (3-0. 2-1, 1-1) svider i pälsen.

Ett effektivt Huddinge går fram till 3-0 i den första perioden och stänger i praktiken matchen redan då.

Med tre sekunder kvar av första utbryter ett rallarslagsmål med fyra inblandade gubbar, där gästerna drar det kortaste strået och får spela i numerärt underläge.

Redan efter dryga minuten av mellanakten sitter fyran och rullgardinen är neddragen för Asplöven, som reducerar med ett straffslag av backen Marcus Björk. Gästernas andra reduceringsmål kommer vid ställningen 5-1, då Björk sätter sitt andra för kvällen i början av tredje.

– Det är inte så mycket att säga om. Vi förlorar mot ett bättre hockeylag. Kanske segern är något mål för stor, men på det hela taget fullt rättvis, säger Asplövens tränare Urban Lahti.

Ledare Lahti tycker dock att man är bättre med än i hemmamatchen.

– Men just nu är vårt målvaktsspel för ojämnt för att vi ska kunna konkurrera med de bästa lagen i serien, avslutar han.

Plus får endast backen Marcus Björk och det mest för sina offensiva färdigheter. Under kommande veckoslut avslutar Asplöven sin sejour i en Alletta som erbjudit få ljuspunkter.

Det mesta talar för att man klarar en play-offplats, men laget lär inte bli långvarigt i cupspel med den nivå man finns på just nu.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
7 kommentarer om “Fjärde raka förlusten för Asplöven
 1. A skriver:

  Haha..Urban sågar/sågat hela laget under den senaste perioden…och nu kom sågningen av målvakterna…Ubbe vet hur man ordnar en laganda och skapar ett ”vi”…

 2. Knapsu skriver:

  Kritisera målvakterna när målskyttet inte har fungerat på nästintill hela säsongen, samt förmågan att agera totalt huvudlöst i försvarszon?

 3. Hans Niemi skriver:

  Har inte hört omm stora starka aspĺöven på ett tag.

 4. Dragos skriver:

  Instämmer med Ubbes och Lasses analys, såg matchen. AHC var egentligen lika bra som Huddinge, och dom kämpade hela matchen. Det var full kamp hela tiden från tex Rajalas och Kangasniemis sida (fråga Huddingebackarna som fick käka sargen ibland). Varför vann dom inte då? Tja, Huddinge satte sina chanser men AHC bommade. Om målvakterna skärper sig, och forwards sätter några av chanserna, då är vi med. Typiskt att backen Björk är bäste målskytt, grattis, du är i Allsvenskan nästa år! När hade Asplöven flyt senast? Hemma mot AIK förra vintern tror jag? Ta med er andra halvan av matchen o kör på!

 5. Arbetare skriver:

  Det mesta av glädjeyttringar har upphört. Herr Redaktörens tungomålstalande är minne blott. Inget tal om gränskrigarna. Pansarmarschens toner låter förfärligt. Bäckströms överväldiga
  skryt om huvudtränaren ”Ubbes” förträfflighet är det tyst om.
  Håller ni på och dricker gravöl? Skål!

 6. Arbetare skriver:

  Jag förstår att mitt inlägg är opassande för fint folk.

 7. Nasuabo skriver:

  Arbetare, det stavas Panzarmarsch, med Z, det vet fint folk!