Fjärde raka vinsten för HSKT

HSKT:s 15-årige målvakt Asser Sarkkinen gjorde sin första hela match i A-laget och svarade också för en assist till ett av Ilya Sysoevs mål. Foto: Nils Huhta

HSKT:s 15-årige målvakt Asser Sarkkinen gjorde sin första hela match i A-laget och svarade också för en assist till ett av Ilya Sysoevs mål.
Foto: Nils Huhta

HÄRNÖSAND: Haparanda SKT Bandy ångar på i division I Övre Norrland med att ta en ny kassaskåpssäker seger. Den här gången borta mot Härnösands AIK. Segersiffrorna i den här matchen blev 5-10 (2-7) efter en bra inledning även i den här matchen med 0-2 och ledning efter åtta minuters spel. Efter ytterligare elva minuter stod det 1-4 och HSKT hade kopplat greppet på matchen som spelades i snö och blåst.

– Vi försökte avgöra i första halvlek med vinden i ryggen, förklarar Ilya Sysoev, spelande tränare för HSKT.

Haparandalaget försökte spela aktivt och pressa Härnösands högt och lyckades med det och ställningen i paus var 2-7.

Enligt Ilya Sysoev spelade hemmalaget lite fult med slag på klubbor och armar, vilket gjorde att HSKT-spelarna drog på sig en del utvisningar när de gav igen och snackade med domarna.

– De spelade lite grisigt också var det lite hemmadomare. Men vi klarade även av det ganska bra och löste situationerna, tycker lya Sysoev.

HSKT tappade lite av initiativet i matchen efter cirka 60 minuter, men den rutinerade ryska trion med Andrey Kiselev och det båda spelande tränarna Igor Zolotarev och Ilya Sysoev visade vägen och tog tag i matchen.

Asser Sarkkinen, 15 år gjorde sin första hela match i A-laget och noterades för en assistpoäng till Ilya Sysoevs 4-9 mål. Ett Extra plus för Simon Järvelin på mittfältet.

Noteras kan också att Simons pappa Joni Järvelin spelade och gjorde liksom sonen ett mål. Sitt första mål i en svensk serie gjorde också backen Vladislav Tailakov.

Det här var fjärde segern på lika många matcher och HSKT leder serien.

HSKT:s mål: Ilya Sysoev 4, Andrey Kiselev 2, Simon Järvelin, Joni Järvelin, Kristian Luiro och Vladislav Tailakov.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: