Fler avgångar i tidtabellen

HAPARANDA: Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att gå vidare med förslaget om att utöka busslinje 322. Linjen går från Haparanda genom Nikkala till Seskarö blir utökad med ytterligare en tur.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i enighet med en tjänsteskrivelse från Göran Wigren, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen att utöka busslinje 322 som går längs sträckan Haparanda, Vuono, Salmis, Nikkala/Haparanda hamn till ändläge Seskarö.
Kommunen betalar enligt en offert som länstrafiken räknat på och som entreprenören har godkänt. Kommunens kostnad för ytterligare en tur på linje 322 kostar kommunen cirka 295.000 kronor per år.
Samtliga kommuners busslinjer upphandlas via länstrafiken som sedan tecknar avtal med bussbolag, och kommunerna får betala.
I Haparanda är det centrala buss som har anbudet, men det är en underentreprenör till dem som kör bussarna inom Haparanda kommun. Ärendet ska vidare till kommunstyrelsen för ytterligare beslut.
Inte i norra kommundelen
Kommunen har även prioriterat ett ärende om en extra kvällstur under helgfria vardagar längs väg 99 mellan Haparanda och Korpikylä, vändläge vid Potila.
Övertorneå kommun har fått förfrågan om intresse finns för en kvällstur mellan kommunerna, men beskedet blev negativt.
En offert på sträckan Haparanda-Potila har lämnats från det bussbolag som har anbudet, men den anses vara för kostsam eftersom att den uppgår till 2.600 kronor per tur.
Någon extra tur på den linjen tillkommer inte i dagsläget beslutade ksau eftersom att priset är alldeles för högt.
– Vi måste hitta en annan lösning som blir ekonomiskt bättre för kommunen, samtidigt som vi tillgodoser det här behovet som finns för folk som bor längs väg 99. Ambitionen är att vi ska ha en bra kollektivtrafik i Haparanda och det kämpar vi för, säger Göran Wigren.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,