Fler flyttar till Tornedalen

TORNEDALEN: Under det första halvåret har Tornedalen ökat i befolkningsmängd. Pajala är den stora vinnaren och har ökat med 53 personer under de sex första månaderna.

– Det är mycket glädjande att siffrorna ser ut så. Förra året var första gången på 29 år som vi ökade och det är kul att den trenden fortsätter, säger Pajalas kommunalråd Kurt Wennberg.

I Haparanda så minskade invånarantalet med 3 personer. Dock är det ett klart steg framåt jämfört med förra året då man minskade med 120 invånare.

– Det är kul att siffrorna är så bra jämfört med förra året. Det är också roligt att se att det flyttar in fler människor hit än vad det flyttar härifrån, säger kommunalrådet Gunnel Simu.

Övertorneå minskade med 33 invånare det första halvåret. Här hoppas man att den kommande generationsväxlingen ska vända på siffrorna.

– Det kommer att pensioneras flera hundra personer i Övertorneå, inom både privat och offentlig sektor. Vi vill locka hit unga som jobbar, bosätter sig och skaffar barn här, säger kommunalrådet Roland Kemppainen.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala Taggar: , ,
En kommentar om “Fler flyttar till Tornedalen
  1. Sara skriver:

    Om det fanns möjlighet att hyra en mindre bostad i byarna, tex Kainulasjärvi, så skulle säkert fler pensionerade flytta hem. Det skulle ge fler arbeten och skattekronor till kommunerna.