Fler lediga jobb

TORNEDALEN: Antalet lediga jobb som anmäls till Arbetsförmedlingen fortsätter att öka. Samtidigt minskar arbetslösheten i landet. 

Under juni månad anmäldes drygt 62 000 jobb hos Arbetsförmedlingen, omkring 16 000 fler än i juni månad förra året. Samtidigt fick knappt 62 000 människor nya jobb under samma månad. Detta visar Arbetsförmedlingens nya statistik.

Arbetslösheten sjunker också. Idag är siffran för arbetslösheten 7,6 procent, en minskning med 0,6 procent jämfört med i fjol.

Antalet inskrivna arbetslösa ungdomar har också gått ner, enligt Arbetsförmedlingens statistik.

Publicerad i Svenska Taggar: ,
10 kommentarer om “Fler lediga jobb
 1. 4Y=2X skriver:

  Det är tack vare eller på grund av Alliansens ”skattesänkarpolitik”. Högt skattetryck gynnar inte Sverige på något sätt. Jag hoppas att alla som tänker rösta på de rödgröna partierna tänker på det. Vi måste däremot se till att få fler människor i arbete för att täcka skattesänkningen för löntagare.

 2. matte skriver:

  Skattesänkningen gynnar nog mer dom högavlönade, det är pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa som har fått betala så att dom rika fortare får ihop sina extramiljoner

 3. från holmen skriver:

  om vi skulle få reda på hur många som har ”bidragsjobb” då skulle vi vara närmare saningen…

 4. anders rönnqvist skriver:

  Alliansregeringen har minskat skatterna med 130 miljarder. Sktteintäkterna har samtidigt ökat med 280 miljarder under samma period.Det är denna effekt man menar med tillväxt. Got it?

 5. 4Y=2X skriver:

  Jag önskade att väljarna läser på och skaffar sig egna kunskaper och inte bara lyssnar på vad partiledare säger. Att ”skattesänkningarna” medför synergieffekter så som fler tillgängliga jobb var väntat.

 6. staffan skriver:

  Alliansen kommer att lämna ett stort underskott trots att Göran Persson lämnade 70 miljarder i överskott till alliansen. Detta har man lämnat till tvivelaktiga satsningar, oftast till alla möjliga avdrag för de högavlönade som alltid är trogna väljare för M.

 7. Sven Tornberg (c) skriver:

  Hej Staffan
  I en lågkonjunktur är det inte konstigt att det är ett underskott. Den s-märkte professorn Assar Lindbäck, nestor inom nationalekonomi, skrattade ju åt S kritik mot det underskott som statsfinanserna visade och tyckte att underskottet egentligen borde varit högre. Till saken hör även att S budgeterar för ett underskott om cirka 50 miljarder i sin budget, detta trots en kanonad av kontraproduktiva skattehöjningar.

 8. 4Y=2X skriver:

  Göran regerade i högkonjunktur medan alliansen regerat sedan 2008 i lågkonjunktur. Trots det så har alliansen en färdig finansplan krona för krona medan vänstersidan med de rödgröna inte visat upp någonting som kan likna en finansiering av alla löften som de vill leverera. För mig liknar vänsterpolitiken mest falska fakturor som folket får betala dyrt för med skattemedel. Jag säger det igen, högt skattetryck gynnar inte Sverige.

 9. Knapsu skriver:

  4Y=2x har inte hängt med. Det senaste dekretet från M:s partikansli stipulerar att talepunkten ”krona för krona” ej skall användas längre.
  Skärpning anbefalles

 10. 4Y=2X skriver:

  Knapsu: Skärpningen borde riktas mot vänstersidan som ännu inte uppvisat någon finansiering. Jag väntar med spänning på en finansiering som kommer att redovisas först efter valet 2014. Som vanligt vill säga.