Fler söker på Sverige som resmål

TORNEDALEN: Sverige är allt mer populärt när det kommer till antalet internetsökningar genom sökmotorn Google, enligt en studie som kommunikationsföretaget Visit Sweden låtit göra.

Under 2016 gjordes 11 procent fler sökningar på Sverige som resmål Bland mer specifika sökningar är det orden ishotell och norrsken som använts mest, och majoriteten av sökningarna pekar mot friluftsaktiviteter och naturupplevelser.

– Ungefär åtta av tio av de utländska turisterna i Sverige har besökt landet förut, men det finns miljontals människor som ännu inte har varit här på semester. Att googlesökningarna blir fler visar att nyfikenheten på Sverige ökar, och hittills i år har också fler turister än tidigare bott, shoppat och köpt upplevelser i hela landet, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden, i ett pressmeddelande.

Flest internetsökningar via sökmotorn Google om Sverige, över en miljon sökningar, har gjorts i Tyskland. De vanligaste sökorden när tyska resenärer vill veta mer om aktiviteter i Sverige är fiske, camping, norrsken och vandring.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,