Flera fordon riskerar körförbud

NORRBOTTEN: Enligt transportstyrelsen riskerar 17.000 fordon i länet körförbud i samband med att de nya besiktningsreglerna träder i kraft den 20 maj. 

De nya reglerna innebär att vissa fordon får ett nytt datum för nästa kontrollbesiktning och datumet ligger närmare i tid än vad man kan utläsa enligt det senaste besiktningsprotokollet, datumet kan vara missvisande eftersom att det baserats på de nuvarande reglerna. Efter den 20 maj styr inte slutsiffran på registreringsplåten när det är dags för besiktning.

Hittills har bara cirka 400 fordon som ligger i riskzonen för körförbud besiktigats i Norrbottens län.

Transportstyrelsen uppmanar fordonsägare att använda myndighetens webbaserade tjänst för att kontrollera när det är dags för kontrollbesiktning av fordonet.

 

 

 

 

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.