Flera inbrott i Pajala

PAJALA: Tidigt på söndagsmorgonen uppmärksammade en person två män som var i full färd med att bryta sig in i en fastighet på Åkerbärsstigen i centrala Pajala. 

Inbrottstjuvarna skrämdes iväg av personen, en granne som även ringde och anmälde händelsen till polisen.

En patrull åkte till platsen för att säkra spår och i samband med detta upptäcktes att ytterligare inbrott har skett på Stenborgsvägen som ligger i närheten av den aktuella adressen.

Utredningsarbete pågår och det finns i nuläget varken några uppgifter om vad som har stulits eller några misstänkta gärningsmän.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
44 kommentarer om “Flera inbrott i Pajala
 1. För många personer ?? skriver:

  200 nya kommuninvånare kan de tillföra annat oxå än rent positiva aspekter för Pajala? Nåväl kända Pajala politiker går ut i media och vill behålla alla 200. Sådant här kan hända när det finns de som inte får jobb eller kan starta eget de måste greja sin inkomst på sätt.

 2. Pajalabon skriver:

  Pajalabon skriver:
  24 januari 2018 kl. 11:28
  Inbrott 7 Sep 2016
  Inbrott 7 Dec 2016
  Nu 21 Januari ? Går det kanske att förutse nästa våg av inbrott i länet?
  Och nu idag den 18 februari.
  Nästa inbrottsvåg kommer mellan 8-25 mars.

 3. En annan pajalabo skriver:

  Pajalabon: Slarvfel? Eller menar du att inbrotten skett år 2017 och inte år 2016? Har då för mig att det skett inbrott under förra året. Lätt hänt att slinta på tangentbordet.

  Bedrövligt att samhällsutvecklingen gått åt detta håll. Förut räckte sopkvasten på dörren gott och väl, snart lär väl taggtrådsmurar och vallgravar vara ett måste… Känns inget vidare när brottsligheten sker nästgårds. Man ska inte behöva känna sig otrygg i sitt eget hem.

  Måste man sova med geväret vid sängkanten framöver?

 4. Priset för ett mångkulturellt samhälle skriver:

  Här kommer nu resultatet av det önskade mångkulturella samhället och efterhärmningen av USA som politiker önskat under de senaste 40åren.
  Precis som i USA försvinner respekten för individen alla tar för sig vad det går. Våldet och kriminaliteten ökar. Att det nu sker 3st inbrott är bara början om 10år är situationen mycket värre. Vi ser början med telefonbluff bolagen i framtiden kommer utpressningar och överfall att öka lavinartat på landsbygden i och med att befolkningen ökar och fler söker sin inkomst på annat sätt än via AF och Soss.

 5. Pajalabon skriver:

  Till en annan Pajalabo. Ja 2017 ska det . För feta fingrar och för små bokstäver i mobilen.

 6. Vaken om nätterna skriver:

 7. Räkna med fler till sommaren skriver:

  annan pajalabo!
  Bedrövligt att samhällsutvecklingen gått åt detta håll. Förut räckte sopkvasten på dörren gott.
  De tiderna är sedan länge förbi, räkna med detta som vardag sommaren lär bli mångt mkt värre än på vintern. Ty då lär de verkligt lata dyka upp och de äro många fler game:et.

 8. RiskAbel skriver:

  Nu tar det väl 15 år att städa upp vad sossarna släppt in. förut var ju snacket att: att det tar 10 år vad borgarna förstört..Vad skall vi kära svenskar göra nu.. jag litar inte på val mera.. 🙁 Vad finns det för val för oss nu?

 9. AnnBritth skriver:

  Det finns bara ett parti kära Pajala bor. Gör som jag ska göra, lämna S och V. Rösta på SD?

 10. Emil skriver:

  AnnBritth har så rätt

 11. Pajalabon skriver:

  Annbritth och Emil tror ni verkligen Sd kan och kommer göra något åt saken?
  Stänga gränser och kicka ut alla ickesvenskfödda? Naeh tror inte det.

 12. Emiliano Santos skriver:

  Och så visar det sig att polisen kan konstatera att två olika ligor härjar i Norr- och Västerbotten. Flera kommuner har fått besök av tjuvarna: Boden, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala. Är det också Ahmed från Syrien som bor på asylboendet i Pajala som varit och härjat därborta, eller? Vem i sina rätta sinnen skulle tro att folk som flyr från krig och död ska börja göra inbrott, och inte mindre i just den by de bor i???

 13. kjell haapaniemi skriver:

  Mera poliser,återskapa tullstationerna som förr.

 14. AnnBritth skriver:

  Svar till Pajalabon
  Jag har absolut inte syftat på asylerna. SD förknippas visst bara med asyl frågor. Läs deras partiprogram innan du yttrar dig. Jag har absolut inte skrivit att det är ickesvenskar som gjort inbrotten. Jag tycker det är dags att rösta rätt vid valet i september. Ni ser ju vad som hänt i detta land. Skjutningar, bränder, våldtäkter varenda dag. Vem är skyldig till detta? En röd/grön regering utan ansvar. Lurar hit en massa människor.Lovar dessa guld och gröna skogar?

 15. Håkan skriver:

  Morgonen 8dec kl 02.45 avbröt jag ett inbrott hos mej i centrala Pajala samma natt var de inbrott på Gästgivaregatan, har sett dessa personer 2st på ca 1m avstånd med en fönsterruta mellan och kan till 100% säkerhet säga att de inte var bekanta personer som var bakom fönstret, men kan absolut inte peka ut en enskild person för i mina ögon ser de lika ut…

 16. AnnBritth skriver:

  Emiliano Santos…Det är rent löjligt att läsa ditt inlägg. Du förvränger verkligheten. Många asyler är fina människor.Dessa gör allt för att anpassa sig. Men….jag säger men. Inte alla vill anpassa sig. Det händer allt för ofta att vissa ensamkommande pojkar är inblandade i skit. Vakna upp innan det är för sent…Vi är ännu förskonade i Pajala….

 17. Emiliano Santos skriver:

  AnnBritth, för det första finns det en stor skillnad mellan vad som syns i media och hur verkligheten egentligen ser ut. Tidningar ska säljas och nyhetssajter behöver besökare, därför fokuserar de alltför ofta på ”dåliga” nyheter. Folk är tyvärr mer benägna att läsa en dålig nyhet än en bra sådan. Sen undrar jag varför tror du att ett parti som aldrig suttit i makten och med en överrepresentation på brottsdömda och avhoppare kommer att kunna skapa någon form av ordning i Sverige?

 18. Håkan skriver:

  Ja du AnnBritth, om du ställer upp i valet till hösten så kan du med säkerhet få min röst ,för många tycker som du men är för fega och uttala om detta men nog måste vi inse att villainbrotten har ökat de senaste åren här, men den som ej har blivit drabbad av de sover gått om nätterna,

 19. AnnBritth skriver:

  Emiliano Santos…du har nog förträngt verkligheten. Jag läser om både det bra och det dåliga. I min värld är de dåliga nyheterna fler. Många fler. SD är det enda parti som kickar ut dom som inte sköter sig. Det finns rötägg i alla partier. Även hos S och V. Visst fan blir det ordning och reda med SD i makten. Hoppas alla missnöjda invånare i Pajala röstar rätt. Jag är absolut inte någon rasist. Däremot en stor realist. ??

 20. CG skriver:

  Ha, ha, ”ordning och reda med SD”, halva deras riksdagsbänk är ju politiska vildar vi det här laget, verkligen ett seriöst parti… Rösta du på SD AnnBritth, om du vill ha kaos i samhället.

 21. Kotten skriver:

  Emiliano Santos. Ett tips till dig. Du ifrågasätter sanningshalten i tidningar och det med all rätt! Du borde titta på uppdrag granskning, där konfronteras individer live ang. Olika händelser,inte som i vänstertidningar som måste klara censuren så att absolut inget ofördelaktigt om invandring läcker ut tex: våldtäkter,mord, rån, förläggningsbränder,bilbränder,sabotage mot blåljuspersonal,skadegörelse mm.Se och hör. Doppa inte huvudet i sanden. Förstår att många är rädda om sina låtsasjobb men man måste se upp till vilket pris,Sossarna har blivit genomskådade för länge sedan därav låga siffror.

 22. användhjarnan skriver:

  Otroliga ni är. tror ni verkligen att asylsönkande kör runt i bilar o stjäl?? O.M.G.. Det är ju bilar från fattiga länder o dyligt som kör runt med van till stugor och lastar bilen…. Sedan säljer dom det i hemlandet…

  har du någonsin sett en asylssökande kränga stulna varor? åker ju dit rirekt, och stölden gör ingen nytta om dom inte kan sälja.

  Snart säger ni att asylsöknande lastar upp Auto Q7 (angående bilstölder i exempelvis stockholmsregionen) på lastbil o kör till irak?? juujuuu, inte mer än fantasi

 23. Emiliano Santos skriver:

  Och du AnnBritth fokuerar på nyheter som bara bekräftar din övertygelse dvs at Sverige går mot avgrunden och bara Jimmie i sin skinande rustning kan rädda oss. I SD är rötägg snarare regeln än undantaget. Och att alla som inte sköter sig kickas ut är bara falskt. Kent Ekeroth med alla hans fyllebråk borde ha kickats ut för länge sedan, samma sak gäller Björn Söder som fotade sig med en fd SS-officer och Mattias Karlsson som raljerar när han hävdar att ensamkommande håller sig illegalt i landet eller är terrorister. I ett annat parti hade dessa individer åkt ut med huvudet före, men inte i SD.

 24. AnnBritth skriver:

  CG…Jaså du, är SD:s halva riksdagsbänk politiska vildar? Du verkar inte särskilt insatt i politik. Är du kanske lite ängslig? Tre stycken är politiska vildar. Kaos i samhället är det redan. En röd/grön röra utan dess like. Samma kaos som det är i vår kommun. Helt enkelt skrattretande.

 25. AnnBritth skriver:

  Emiliano Santos…du är verkligen löjlig i dina kommentarer.
  Konstigt att du inte drar upp järnrören också. SD är Sveriges tredje största parti. Vi är ganska många som sympatiserar med dom. Vad anser du om oss? Sverige är ett tillhåll för bland annat terrorister. Tänk bara på Akilov….vad ställde han till med? Han skulle inte få vara här i landet. Likt förbaskat hände det hemska han ställde till med. Öppna ni gränserna igen….Släpp in allt och alla?

 26. Pajalabon skriver:

  Läst på facebook där det setts en mörk finskreggad sedan körandes i byn kvällen för inbrotten.
  Samma bil har även synts till i Muodoslompolo där personer gått till hus.
  Men for iväg mot finland då bybor börjat köra efter bilen.

 27. Emiliano Santos skriver:

  Visst kan du tycka att det är löjligt, men du vet också att det är sant. Du röstar på ett parti fullt med nazister, fascister, rättshaverister och kriminella, det är dessa personer du sätter hoppet på. ”Löjligt” är ditt bästa sätt att bemöta mina kommentarer för att sedan snyggt hoppa till något helt annat. Du är inte den första SD:aren jag försökt ha ett samtal med och ni beter er alla på samma sätt, huvudet djupt ner i sanden när kritiken inte kan bemötas och svider och snabbt prata om något annat. Sök ”kognitiv dissonans” på google, du kanske lär dig något.

 28. AnnBritth skriver:

  Herr Santos…jaså jag sticker huvudet i sanden. Som alla andra SD:are. Jag kan bemöta kritik. Som ung röstade jag på V (VPK). Har röstat på M flera val. Denna gång får SD min röst. Har intressant statistik som du kanske gillar. Det gäller rötägg i några partier. S har 177 fall. V har 70 fall. MP har 74 fall. Det är inte bara SD som har folk som inte sköter sig. Härligt att du diskuterar med SD:are. Vi är ganska många. Fler lär vi bli. Se upp i valet Santos??

 29. Övergrepp och diskriminering skriver:

  Pajala har sin egen värderingslista på rätt och fel, stjäl och saboterar och fäller olovligt träd som göms under löv. Så ruttet saknas motsvarighet till, sluta gnäll Pajala har sina egen arter så det räcker och blir över.

 30. Utfästelse från centralmakten skriver:

  så lätt kan konstatera att rättsystemet i Sverige saknar ursprungsbetydelse, i det här landet är det gatans parlament som bestämmer, Pajala har sina inhemska värderingar om rätten ” överta” ett välkänt politiskt grepp. Det är bara röva och ta och hänvisa till majoritets beslut. Det räcker längre inte med papper på ägarskap registrerat hos lantmäteriet. Godtycklighet innebär att gemene man ska lära sig domstolsförfaranden.

 31. Emil skriver:

  Undra vem som har huvudet i sanden, sossarna för ju SD:s politik nu. Man kallade SD:s förslag för de ena å de andra å nu genomför man dom själv. Å nu är argumenten slut för ES när rasist kortet kom fram, patetiskt ES

 32. Emiliano Santos skriver:

  AnnBrith, du bemöter inte kritik, du pekar på andra partier och skriker: ”men ni då!?, ni har också rötägg!” Att bemöta kritik är att erkänna det som är fel och ta steg för att rätta det. För inte länge visade Jimmie på TV en lista över dömda politiker i de andra partierna, han körde ”men ni då-taktiken” som du gör. Dålig idé, för att senare gjordes en lista på dömda SD-politiker som visade sig vara BETYDLIGT längre. Rötägg finns överallt, det har du rätt i (betydligt fler i SD) Problemet med SD är att de utesluter bara vissa rötägg medan andra behålls (Ekeroth, Söder, Karlsson, etc, etc,etc)

 33. Emiliano Santos skriver:

  Ja Emil, det är skamligt hur vissa partier kopierar er politik. Men grejen är att det funkar, många har gått tillbaka till sina ursprungliga partier. När det kommer till ”rasistkortet” säger jag bara: If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. (ersätt ”duck” med ”rasist” om det blir för svårt med jämförelsen) För vissa är det ok att vara rasister så länge man inte påpekar det. Det är mycket värre att bli kallad rasist än att faktiskt vara det.

 34. Leif skriver:

  Snyggt och stort Emiliano S.

 35. AnnBritth skriver:

  Emiliano…jag tror vi lägger ner. Det blir svammel av det hela. Ekeroth är inte med på någon lista längre. Björn Söder är talman om du inte följer med verkligheten. Nog inser du att både S och M kopierar SD. Ta både detta med invandring, sjukvård, hårdare tag mot brottslingar mm. Jag tror faktiskt att S har många fler rötägg. Det är ju ett betydligt större parti. Än så länge. Tycker det är hemskt att du tycker alla SD:are är rasister. Hårda ord från dig som helt saknar grund.

 36. Kotten skriver:

  Emiliano Santos! Har en känsla av att Emil har ganska mycket under pannbenet. När du blir trängd börjar du dilla om ankor. Här ska du få en till! I told you goto town and sell the duck!Dad”he says,”you woulden’t belive the day i’ve had!First,i got a fuck for the duck,then i got the duck for a fuck… du är lite för enkelriktad för diskussioner, Palmes far var na….

 37. Pajala rasismens säte skriver:

  Den här tidningen skulle tillåta åsikter att framföras även om åsikter visar innebörden av hur enskilda medborgare lever i otrygghet och rättslöshet, i sin hemkommun. Enskilda personer från en familj är dömda till rättslöshet och kan inte äga, bara betala skatt för sin egendom och sitt arbete ses förgöras av kommun ha större rättigheter till annans lagfastställda egendom. Besökte skogsmöte igår vilket intygar hur staten gör sig till överman över enskildas skog, fackmän kan hur lite skogsägare har att säga till om. Än mindre i Pajala kommun nyttjar markägare till att förgöra skogen för enskild

 38. Enskildes rätt är borta skriver:

  Inser med insikt om att SD har kommit till för att enskildas åsikter ska kanaliseras som kunnigt folk väljer att lyssna på, även om alltid åsikterna helt överensstämmer gör partiet till för parlamentariska åsikter. Kan inte svälja att måste tycka enligt regelknapp till färdigpräntade åsikter från adresserade från etablissemanget. Är det vänster och höger politiken handlar om kan lika gärna skicka hem alla gråzoner som KD. I sekulariserade samhället är KD ett större hot än SD.
  Politiken idag handlar om populism att föda några enskilda ledare och alla andra ska tycka lika, annars förrädare.

 39. Birgitta skriver:

  Jag vill göra Emiliano Santos medveten om att sossarna var väldigt nazistvänligt under andra världskriget och tvångssteriliserade människor som dom tyckte var sämre än ”svenskar”, samer t.ex. Så försök inte lägga det på SD för dom är inte nazister! Dom är inte rasister heller! Så läs på lite! Det finns ett klipp på FB. där Jimmy Åkesson för en gångs skull svarar Löven det skulle du se det är ca.3 veckor sedan!

 40. Birgitta skriver:

  Hej det finns ett inlägg som
  Banan Andreas Said har delat den 13 februari. 13.59 som han kallar Vilka har rasistisk historia egentligen? Det är inspelat i riksdagen.

 41. AnnBritth skriver:

  Birgitta….du har helt rätt. Det går inte att resonera med Santos. Han förvränger verkligheten. Han ser ut att älska orden nazister och rasister. Helst när han får sätta det i samband med SD. Tur att det finns klokt folk??

 42. Dags att agera.. skriver:

  Ja, mycket är intressant här.
  Men börjar ni inte tappa tråden…? Jag förstår och håller med Håkan
  och ”Pajalabon”, och även utifrån ”egna” erfarenheter…
  Politiken, det löser sig till hösten ändå 🙂
  Borde vi inte nu gadda ihop oss och ringa in dessa ”figurer”.
  Jag tycker Ragnar O Inga-Britt har visat vägen..!!
  Dessutom, säg hellre lite för mycket..än Mycket för lite..

  Flyttat ”tillbaka” från Sthm. och ..det här var det jag ville ”slippa”.

 43. Emil skriver:

  Blir nog ingen SD lista i Pajala men bättre med en tom stol än en sossestol så rösta på SD även i kommunvalet.

 44. Håkan skriver:

  Dessa figurer borde inte va så svårt och få tag på men säger man vad man sett me sina egna ögon så pekar man ut en särskild grupp av människor som bor i Pajala och enligt vissa är man rasist då, tom polisen tvivlade om va jag sa om detta, de hade fått tips om en vitskåpbil körande på natten, jag har även sett den men efter lite utredning var de tidningsbudet jag sett