Flera Tornedalspolitiker på (Ns) lista

TORNEDALEN: Anders Rönnqvist i Norrbottens sjukvårdsparti har nominerats som det 14 namnet på partiets lista inför valet till regionfullmäktige 2018.Paritet har under den nuvarande mandatperioden 19 platser i regionfullmäktige.
Det var i januari 2017 som Anders Rönnqvist aviserade sin avgång ur Moderaterna för att gå över till Norrbottens Sjukvårdsparti (Ns).
Motivet uppgavs vara att han inte är nöjd med Moderaternas politik på regionnivå. Däremot finns inga som helst meningsskiljaktigheter med det lokala partiet, skriver han i ett pressmeddelande som HB publicerade uppgifter ur i januari i år.
– Jag har under denna mandatperiod sett en total avsaknad av en seriös moderat landstingspolitik. Mitt förtroende för våra ledande landstingsföreträdare har nu nått ett bottenläge. Ett parti blir sällan bättre än dess företrädare, skriver Anders Rönnqvist.
Han är däremot imponerad över hur Norrbottens sjukvårdsparti har drivit den regionala politiken, både vad gäller sjukvård och regionfrågan.
– (Ns) har starkt imponerat på mig med sin tydliga och kraftfulla argumentering man fört fram mot att bland annat bilda en Storregion i norra Sverige. Även (Ns):s kritiskt granskande attityd till de regerande vänsterpartierna i Region Norrbotten, har stort imponerat på mig.
Många Tornedalingar.
Ytterligare (Ns) politiker i Tornedalen finns med på regionfullmäktiges lista till valet. På plats fyra står Åke Fagervall från Pello. På plats nio finns Lennart Ojanlatva från Kangos. Det nittonde namnet utgörs av Thomas Vedestig, Övertorneå. För att nämna några, ytterligare åtta Tornedalsnamn finns med längre ner på nomineringslistan till regionfullmäktige.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Flera Tornedalspolitiker på (Ns) lista
  1. Enok Nitti skriver:

    Vedestig,synd då måste jag byta parti i Landstingsvalet

  2. Irro skriver:

    Två kappvändare i Ns, Vedestig och Fagervall. Nä tack.

  3. Alberto skriver:

    Bra Anders nu händer det något positivt i det kommunala med NS i fullmäktige,vi röstar manngrant på NS så klart