Högre antal narkotikabrott

TORNEDALEN: Antalet polisanmälningar gällande narkotikabrott i Tornedalskommunerna är flest i Haparanda, enligt statistik från polisen i region Nords kansli.

I fjol polisanmäldes under hela året 66 narkotikarelaterade brott i Haparanda, i Övertorneå var antalet 31 och i Pajala 14.
Under 2017 års första sju månader har anmälningarna gällande narkotikabrott ökat jämfört med 2016, totalt 83 narkotikarelaterade brott har polisanmälts i Haparanda under perioden januari till och med juli månad. Siffrorna i de övriga Tornedalskommunerna är fortfarande lägre, 18 narkotikabrott i Övertorneå har hittills anmälts i år , och i Pajala är antalet 10.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
4 kommentarer om “Högre antal narkotikabrott
 1. onsdag skriver:

  Ja, där får vi det svart på vitt.
  Det verkar ju vara sant som det stod i HB nu på tisdag att Haparanda har blivit ett knarknäste.
  Här bör man göra mera än man gör idag, fler vuxna som ger stöd och hjälp till jobb och praktik som senare ger chans till fast jobb. Ungdomarna i Haparanda behöver ha vettigt att göra.
  Jag tror ju att polisen vet var knarkarna håller till, men de får väl inte knacka på ens, även om de vet vad som pågår inne i en lägenhet. Det verkar sprida sig som pesten. Man måste få stopp på det här. Sen verkar det ju vara enligt artikeln att vuxna som jobbar med ungdomar

 2. onsdag skriver:

  inte är på rätt plats. Det är skrämmande att läsa. Hoppas Haparandaborna börjar reagera på det här, att det blir en debatt som tar fart i våran stad. För vi måste hjälpas åt att göra något åt det här. Det har ju varit redan några dödsfall, och då borde verkligen alla vakna till.
  Hoppas soc och alla som jobbar med de här ärendena tar det här på största allvar.

 3. Perämies skriver:

  Hur många domar?

 4. JOJ skriver:

  Lägga allt på ungdomar ,,”onsdag” ? är nog lika utbrett i högre åldrar tyvärr.