Asplöven förlorade mot Västerås i förlängning

HAPARANDA: Asplöven förlorade en mycket tät match mot Västerås i förlängning under den tidiga söndagskvällen. Kampen slutade lite snöpligt 2-3 (0-0, 2-0, 0-2, 0-1). Dock en värdefull poäng i ett tätt mellanskikt i tabellen.

Asplöven ställer upp med tre backpar, fyra kedjor och Joni Puurula (med ny mustasch) längst bak.

FÖRSTA PERIODEN:  Alea iacta est, tärningen är kastad och det ryker om pucken.

Fint långt anfall av Asplöven efter en minut.Tokräddning av Puurula på närskott kring två blankt. Optimistiska första fem från hemmalaget.

Västerås dock farliga hela tiden, med ytterligare ett farligt skott efter 5.30. Gästerna behåller initiativet och tvingar Puurula till en avancerad plock minuten senare.

Efter några täta minuter måste Asplöven ta sin första tvåa efter 9.57, i röra framför egen målman. Dock bra box och en Västeråsspelare kommer efter och drar ner en gubbe efter 10.50 – fyra mot fyra för ett slag. AHC sedan i fem mot fyra, utan jubel.

Matchen tätnar med fem minuter kvar av perioden. Aktivt bortalag i minut sexton och sjutton. Fem mot fyra för Västerås efter 17.39. Gästerna har bra fart på pucken, men Puurula ser tänd (och tät) ut. Och tillsammans med vännerna i försvaret dödar han tiden fram till något så ovanligt som en mållös period i en match med Asplöven.

8-13 i skott och ett litet övertag för Västerås, men i allt en bra period av AHC – inte minst i försvarsmässiga termer.

ANDRA PERIODEN: Rond två mellan aktiva boxare.

Efter kubb kring sargerna, vänder Asplöven spelet och arbetar sig fram till målet, där Johan Porsberger trycker in 1-0 på passning från Daniel Mannberg. Fint jobb av Luleåkedjan.

Och så drabbas gästerna av domherrens vrede efter 3.19. Likaså Asplöven efter 4.38. Precis när Västerås blir fulltaliga, kommer hemmalaget två mot ett och kan sånär öka på till 2-0. Spelet böljar mitt i perioden. 9.33: domaren hittar en mycket tveksam tvåa för hemmalaget, som reder ut situationen.

En gubbe från Västerås på botbänken, luktar kompensation. Tid: 11.51. Sånär 2-0 genom Trukhno och ytterligare en bortaspelare i utvisningsbåset efter 13.39. Inget i fem mot tre, men väl i fem mot fyra. 2-0 genom Daniel Mannberg, frammatad av kamrat Porsberger efter 14.52.

Sedan rena paradspelet av hemmalaget: bara försynen räddar Västerås från ytterligare bakslag. En smått fantastisk period av Asplöven, där sista tio hör till säsongens bästa. 13-6 i skott och en stekhet målvakt.

Men hockey är hockey och osvuret bäst. Mannberg-Berglund-Porsberger matchens bästa enhet, bättre än Västerås NHL-kedja.

TREDJE PERIODEN: Asplöven har hittills inte bjudit motståndarna så mycket som en förkylning och kan förhoppningsvis fortsätta med samma beslutsamhet.

Perioden börjar med ett par icingpuckar från bägge lagen. I minut tre pressar gästerna på och har en puck i målramen. Som resultat av belägringen en utvisning för Asplöven och en snabb reducering med ett direktskott efter 3.10.

AHC biter i det sura och går till attack, men drabbas av ytterligare en utvisning  efter 5.44. Västerås forcerar in både målvakt och puck i buren och domaren ringer för målkamera. Dömer mål efter 6.07. Efter mycket lång betänketid.

Fortsatt intensivt och en underbar brytning av Asplövens Per Hållberg i minut nio. Luleåkedjan i farten mitt i perioden, tvingar Västerås ta utvisning efter 10.41. Asplöven har bra press, men lyckas inte göra mål.

Mycket bra tempo för att vara en tredjeperiod och olidligt spännande med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Oerhört laddat på isen med fyra kvar, en krutdurk. I tumultet drabbas Asplöven av en utvisning, kritiskt efter 17.40. Asplöven bra fyra mot fem.

Vild fajt efter avblåsning med 40 sekunder kvar av matchen. En roughing för vardera laget och fortsatt spel fyra mot fem. Asplöven fixar´t och tar matchen till

SUDDEN: Max fem minuter i spel fyra mot fyra.

Asplöven har en jättechans redan efter en halvminut, med snygg diagonalpassning från Slava Trukhno. Men tyvärr får Västerås fast i hemmalaget i egen zon i minut tre och en försvarare får fritt skottfält mitt i slottet efter 2.47. Detta föregås av en situation, där Västerås borde fått en utvisning.

Domaren i centrum under ännu en match – den aktör på isen som ska vara osynlig.

– Jag vill inte kommentera domarens insats och då förstår ni kanske vad jag tyckte om den, säger Västerås tränare Joakim Fagervall.

Asplövens coach Per Kenttä nickar instämmande.

– Under ordinarie tid är nog 2-2 ett rättvist resultat ändå, sammanfattar Kenttä.

I förlängningen har Asplöven en jättechans, som blir spelvändning och sedan 2-3. I den slutliga analysen, en meriterande och viktig poäng för Asplöven.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
4 kommentarer om “Asplöven förlorade mot Västerås i förlängning
 1. från holmen skriver:

  AHC leder..tipset 2-1

 2. från holmen skriver:

  hoppas nu att laget AHC sköter sig så att mitt tips också blir vinnande….

 3. från holmen skriver:

  ja ja ja nu får AHC skruva upp farten….

 4. Örebroare skriver:

  Nästa Örebro. Hoppas på en fin match.Det lovar gott.