Asplöven indraget i bottenstrid efter förlust

Tredje raka torsken för Asplöven. Foto: Lasse Stenman

OSKARSHAMN: AHC föll i onsdagskvällens superviktiga match mot Oskarshamn med 3-5 (2-1, 2-2, 1-0) och får inrikta sig på att undvika negativt kval i Hockeyallsvenskan.

Stolta hockeykrigare sneglar inte nedåt!

FÖRSTA PERIODEN: Puckjakten pågår!

Gästerna tar första nedsläpp i en lugn första minut. Men Oskarshamn har en hel del puck i inledningen, utan att hitta några hetare lägen.

Lite från ingenstans, gör Asplöven mål på sitt första skott efter 3.54. Anfallaren Sebastian Dyk nätar frammatad av kedjekompisen Jonas Berglund och Nicolai Bryhnisveen med en styrning. 5.14: hemmalaget bränner en straff efter att gästerna brutalt dragit ned en gubbe. Osäkert om Sebastian Idoff i bortakassen är på pucken.

Fortsatt stort puckinnehav för Oskarshamn i minuterna sex och sju. 7.50: hemmalaget kvitterar på en retur, inte helt orättvist med tanke på matchutvecklingen. Med 7-5 i skott efter tio minuter.

Hemmalaget är hungriga: Oskarshamn går fram till 2-1 efter 10.31 i en mycket öppen match vid första power-break efter 11.47. Fortsatt ett litet hemmaplus med sju kvar av första.

Asplöven har svårt att komma till inne i den sista fjärdedelen, men ser aktivare ut än i periodens första halva. 17.45: ett första femfyra för Asplöven, dock utan att man rör upp särskilt mycket damm. Halvbra positionsspel räcker inte.

13-7 i skott i en period med stigande intensitet.

ANDRA PERIODEN: Mot nya mål, förhoppningsvis i rätt kasse.

Försiktig upptakt, där gästerna får iväg periodens första skott efter en minut. Lite avvaktande inledningsvis, där hemmalaget ställer upp i en lite defensivare modell i denna del av matchen.

3.11: dubbeltvåa efter lite mildare våld, med fyra mot fyra för ett slag. Ytan verkar gynna gästerna, som påpassligt kan kvittera efter 4.23. Backen Oskar Nilsson nätar snyggt med en hård puck i krysset, med förspel av Nicolai Bryhnisveen och James Sixsmith.

Lägre tempo i matchen just nu, med två försiktiga lag på isen. Femfyra för Asplöven efter 8.33, men risigt pp i den första straffminuten. Men efter tio blankt fixar Sebastian Dyk 2-3, med hjälp av vännerna Victor Ekarv och Oskar Nilsson och ett kliniskt avslut.

Hett på banan efter målet. Mycket står på spel. 6-8 i skott vid andra power-break efter 10.20. Oskarshamn säljer sig dyrt, fixar 3-3 efter 12.09 med ett stenhårt skott i ett kontringsläge.

Hemmalaget vill kapitalisera på injektionen och går framåt. Fint liv i matchen med fem kvar av andra och som väntat andlöst spännande. Lagen är väldigt noga med att befinna sig på rätt sida om pucken. Hemmalaget mer framgångsrikt än gästerna, 4-3 på retur efter 19.01 – ett hemskt mål att få emot sig.

Kan visa sig oerhört kostsamt. 13-12 i skott i en väldigt svängig period.

TREDJE PERIODEN: Tjugo effektiva återstår, eoner i hockeytid.

Anfall är bästa försvar, tycker Oskarshamn och går framåt i den första minuten. Gästerna vill också vara med och varvar upp i minut två och trycker på för ett par minuter. Men man har lite svårt att komma till heta avslut fem minuter in på perioden.

Mycket puck för AHC som måste visa mer desperation i det utsatta läge man befinner sig. 7.18: tvåa för Asplöven, farligt läge. Första minuten går upp i rök. Gästerna krigar bort även den andra, med ett par fina parader av Sebastian Idoff.

5-4 i skott vid sista power-break efter 10.11. Gästerna inleder perioden bra, men Oskarshamn är med i handlingen igen efter utvisningen. Det faktum att bortalaget strax måste på offensiv öppnar för kontringar. Åtta kvar, tiden rinner undan för Asplöven.

Idoff fixar friläge i minut tretton. Chansrik period, trots de uteblivna målen. Bara fem minuter att jobba på för gästerna nu.

Ser illa ut för Asplöven när tre minuter återstår. Finns orken? När tar bänken ut Idoff? Svar: 17.52. Sedan time-out. Ribbskott från Asplöven med dryga minuten kvar. 19.11: 5-3 i tom kasse.

Ridå.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , , ,
10 kommentarer om “Asplöven indraget i bottenstrid efter förlust
 1. Viljan skriver:

  Än kan mycket hända. Vi måste tro på att laget fixar kvalplats som var målet.
  Vi bygger ju för ett lag i högsta serien och arenan är på G. Kämpa på.

 2. Nasuabo skriver:

  Bra match mestadels ändå av AHC, men viss skärpa saknas i kritiska ögonblick, tyvärr. Nu är det bara bita ihop för oss alla, bara att jobba på! Vi riktiga supportrar är med in i kaklet, vi tar oss till Arena Polarica och stöttar laget de matcher som är kvar! Trots förlusten -Asplöven är det bästa som hänt på länge i Happis- måtte ”The show go on” 🙂

 3. väljare skriver:

  Legoknektarna presterar godtagbart i början på serien. Ju längre tiden går desto mer drabbas de av lappsjukan och prestationerna rasar.

 4. Sixten Lautakoski skriver:

  Ja de ser mörkt ut för AHC, men hoppet över ger inte grabbarna i laget jag håller tummarna för er kör hårt så klararni detta.

 5. Åke skriver:

  Håller tummarna!
  (Haparanadabo i försinringen…)

 6. Nasuabo skriver:

  Väljare, byt alias, aliaset luktar missnöjd kommunradikal missnöjesaktivist, fjöl av, typ, lappsjuk kan du vara själv, i morgon Timrå, tre poäng!

 7. Nasuabo skriver:

  P.s. Tänk vad Happis kunde bli bra om vi kunde få ännu mer inflyttade ”legoknektar” som spelade i Asplöven,och byta bort dem mot vissa gnällspikar på HB-webben…d.s.

 8. väljare skriver:

  Den kulan visste var den tog Nasuabo

 9. Nasuabo skriver:

  Har Väljare nån uppdaterad analys efter 3-0 mot Timrå? Dom puckarna visste var dom tog tydligen, för det blev visst tyst i valstugan…

 10. väljare skriver:

  Även en blind höna hittar ett korn.